Bart Pype 11 juli 2019

Haal meer uit je deelname aan Open Huizen Dag!

Zaterdag 30 maart van 11:00 tot 15:00 is het weer NVM Open Huizen Dag, het moment waarop potentiële kopers de mogelijkheid hebben om vrijblijvend jouw woning te kunnen bezichtigen. Een goede aanleiding om nog eens goed naar je woningpresentatie te kijken! Wij geven je 10 tips om meer uit de Open Huizen Dag te halen.

Tip 1
De entree van je woning is het eerste wat kijkers zien. Ziet deze er netjes verzorgd uit? Doet de voordeurbel het? Ruim ongeopende post op en zorg ervoor dat kijkers genoeg ruimte hebben om hun jas aan de kapstok te hangen.

Tip 2
Zorg dat persoonlijke spullen, zoals belangrijke papieren, post, autosleutels, foto’s e.d. opgeruimd zijn. Deze items kunnen kijkers afleiden en daarnaast bescherm je je privacy door deze dingen op te bergen. Heb je een kast als eyecatcher in de woning staan en staan er veel foto’s staan van je gezin? Haal deze er dan af.

Tip 3
Probeer het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor bezoekers om je woning te kunnen bezoeken. Parkeer geen eigen auto’s op oprit of parkeerplaats voor het huis. Wellicht kun je ook aan de buren vragen hun auto ergens anders te parkeren. Op deze manier is er voldoende parkeerruimte voor de kijkers.

Tip 4
Heb je huisdieren? Sommige kijkers vinden de aanwezigheid van huisdieren niet prettig, daarnaast kan het ook afleiden. Breng ze vlak voor het Open Huis weg of als het echt niet anders kan, zet ze dan in een aparte ruimte. Zorg er eventueel ook voor voor dat het huis van te voren goed gelucht wordt en berg spullen van huisdieren even op.

Tip 5
Ruim de woning eens extra op en kijk daarbij kritisch naar wat je eventueel kunt opbergen. Denk daarbij meteen aan de persoonlijke spullen in bijvoorbeeld de badkamer. Berg shampoos, tandenborstels, wc verfrisser op in de kast.

Tip 6
Zorg er voor dat de woning blinkend schoon en fris is. Niets is zo afstotend als bijvoorbeeld een vieze keuken. Daarnaast kun je ook zorgen dat je huis lekker ruikt door wat geurstokjes neer te zetten.

Tip 7
Tijdens de Open Huizen Dag zullen veel kijkers al de lente in hun hoofd hebben. Dus wordt er nog meer naar de buitenruimte rondom de woning gekeken. Zorg dat de tuin netjes is, verwijder bladeren en planten die de winter niet overleefd hebben. Kleed het leuk aan en koop wat nieuwe planten die in bloei staan.

Tip 8
Het maken van een bezoekerslijst kan wenselijk zijn: Vraag kijkers of ze er voor open staan om contactgegevens achter te laten, zodat je na afloop van de Open Huizen Dag contact kan opnemen.

Tip 9
Wanneer je zelf als verkoper aanwezig bent in je woning tijdens de bezichtigingen. Benadruk dan dat kijkers vrij kunnen rondlopen en voldoende tijd en ruimte krijgen om een goede indruk op te doen van de woning. Probeer zelf op de achtergrond te blijven.

Tip 10
Gebruik behalve het netwerk van vb&t Makelaars ook je eigen netwerk. Hoe makkelijk is het niet om een linkje naar je woning op social media zoals Facebook te plaatsen om aan je omgeving te laten zien dat je woning te koop staat.

Benieuwd welke woningen mee doen aan Open Huizen Dag? Hier vind je een overzicht.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan