Bart Pype 19 december 2019

Handige apps en websites voor het vinden van jouw droomhuis

De zoektocht naar een nieuw huis is geen makkelijke. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Wij hebben een aantal apps en websites voor je op een rijtje gezet die jouw helpen bij het vinden en inrichten van jouw nieuwe droomhuis.

Huis zoeken

Funda

Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning is de kans groot dat je bij Funda uitkomt. Deze website heeft ook een app zodat je ook op je telefoon kunt zoeken. Op Funda staat een groot woningaanbod waardoor de kans groot is dat je jouw nieuwe huis hier vindt. De website en de app hebben veel zoekmogelijkheden waardoor je snel op jouw woonwensen kunt filteren. Daarnaast kun je met Google Maps precies zien waar de woning zich bevindt.

HomeNode

Loop jij ergens rond en wil je weten welke huizen er in deze buurt te koop staan? Dan is HomeNode een fijne app. Met deze app kun je via Google Maps precies zien waar er een huis te koop staat en wat de vraagprijs is. Door op het huis te klikken krijg je meer informatie over het huis, zoals het soort woning, aantal kamers, bouwjaar en de afmetingen.

Hypotheek

Freek Hypotheek

Bij Freek Hypotheek kun je terecht voor alles wat te maken heeft met jouw hypotheek. Sta je op het punt je eerste huis te kopen of ga je verhuizen? Of verandert je woonsituatie tijdens de looptijd? Bij Freek Hypotheek kun je precies uitzoeken wat voor jouw de mogelijkheden zijn. Op de website vind je verschillende rekentools waarmee je bijvoorbeeld snel uitrekent wat jouw maximale hypotheek is, of oversluiten aantrekkelijk is voor jou en je kunt de actuele hypotheekrentes per hypotheekverstrekker vinden.

Huis inrichten

Flexa Visualizer

Na het downloaden van deze app kun je op een leuke én makkelijke manier jouw muren een nieuw kleurtje geven. Door je camera op de muur te richten kun je experimenteren met verschillende kleuren. Zo krijg je een goed beeld van hoe je kamer uit zou zien met een andere kleur. Je kunt de afbeeldingen ook opslaan, zodat je later terug kunt kijken.

Magicplan

Met Magicplan kun je plattegronden maken van verschillende woonruimtes. Door middel van de camera meet de app hoe groot de ruimte is en vervolgens kun je de ruimte inrichten. Zo kun je zonder zelf te hoeven schuiven met meubilair en een meetlint toch een goed beeld krijgen van de ruimte.

Home design 3D

Deze app is superhandig als je je huis een compleet andere look wilt geven. Met Home Design 3D kun je een plattegrond in 3D en 2D maken en vervolgens jouw plannen doorvoeren. Je kunt bijvoorbeeld de verbouwing die je wilt gaan doen alvast inzichtelijk maken. Ook kun je de ruimtes inrichten en voorzien van verschillende muurtexturen en kleuren.

Homestyler

Wil je via een app en je computer toegang hebben tot je ontwerpen? Dan is Homestyler iets voor jou. Met deze tool kun je via de website en de app aan de slag met je huis. In Homestyler richt je jouw huis helemaal in. Je kunt plattegronden en 3D ontwerpen maken en je hebt veel keuze uit verschillende meubels en woonaccessoires. Zo kun je echt een mooi beeld krijgen van hoe jouw huis eruit kan komen te zien.

Ben jij op zoek naar een nieuw huis? Neem dan een kijkje in ons aanbod!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan