Huizenmarkt Rik 25 december 2022

Handige tips wanneer je een makelaar inhuurt

Door het woningtekort is men er alles aan gelegen om een woning te krijgen. Daarbij is een makelaar uitermate handig als partij om dit voor elkaar te krijgen. Weet jij echter niet zoveel over het inhuren van makelaars af? En wil je zeker weten dat alles goedkomt? Dan is het zeker gelegen om deze blog door te nemen. Hier ontdek je namelijk enkele cruciale tips die ervoor zorgen dat een makelaar inhuren vlekkeloos verloopt. Maak hier dan ook zeker gebruik van.

Zoek de financiën duidelijk uit

In de eerste plaats is het zaak om de financiële aspecten van het inhuren van een makelaar uit te zoeken. Wat is de prijs, wat krijg je er voor terug en hoe ga je dit betalen? Als je deze punten duidelijk hebt, dan verloopt het inhuren van een makelaar veel makkelijker. Je weet namelijk waar je aan toe bent en dat voorkomt zeker vervelende situaties.

Spreek communicatievoorkeuren af

Het is ook zaak om de communicatievoorkeuren met elkaar af te spreken. Als je liever telefonisch contact hebt, dan dien je dit goed met elkaar afspraken. Ook als je liever face-to-face contact hebt, dan dien je dit uiteraard te doen. Zo voorkom je dat er onduidelijkheden zijn en verloopt het inhuren van een makelaar soepel. Over het algemeen vinden mensen het fijn om een combinatie van beide contactvormen te hebben.

Deel een reserve sleutel die je kunt missen

Tot slot is het zaak om een reserve sleutel die je kunt missen af te geven aan de makelaar. Op deze manier kan hij/zij buiten jouw beschikbare tijden contact met potentiële kopers leggen. Daarnaast voorkom je dat je achteraf een slotenmaker Amsterdam nodig hebt als je de sleutel kwijt bent. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden.

Al met al is het inhuren van een makelaar vrij simpel als je de bovengenoemde tips in acht neemt. Neem deze dus zeker ter harte. Je komt er dan achter dat inhuren van een makelaar niet zo ingewikkeld is als je op voorhand had gedacht. We wensen je alvast veel succes hiermee.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan