Woninginrichting Anne Fleur Kolthof 13 december 2022

Het nieuwe jaar in met interieurtips!

Wellicht heb je net een nieuwe woning gekocht of is je interieur simpelweg toe aan een upgrade?

Wij voorzien je van leuke tips waardoor je ook na de feestdagen verder kan met het creëren van je ideale (t)huis. Kan jij niet wachten om je interieur te stijlen of te upgraden? Lees dan alvast hoe jij aan de slag kan gaan met creëren van een krachtige eyecatchers in huis.

Breng kleur aan in je interieur

Zo kun je één of twee basiskleuren kiezen. Kijk hierbij wel even naar de grootte van je interieur. Kleuren benadrukken een bepaald gevoel. Zo zorgt groen voor een positief gevoel en zorgen de kleuren rood en geel voor dynamiek.

De gevoelstemperatuur van een kleur heeft ten slotte ook invloed op het ruimtegevoel. Een kamer die helemaal in dezelfde, koele kleur is geverfd geeft rust en ruimte. Terwijl donkere kleuren de ruimte kleiner maken. Zoek harmonie in kleuren, kijk naar de kleurencirkel, waardoor je een subtiel effect aanbrengt en niet voor enorme contrasten kiest.

Wat ook meespeelt zijn de materialen die een bepalend beeld vormen. Zo kan een eiken tv meubel grandioos staan op een witte muur, maar zal wit op wit wegvallen. Het gaat tenslotte wel om een samenhangend geheel.

Variatie in je (koop)woning

Die variatie kun je creëren door niet al je meubels bij één zaak te halen. Hierbij is het van belang dat je eerst duidelijk je interieurstijl kiest. Tegenwoordig kun je meubels helemaal customizen. Van speciale afmetingen tot uitzonderlijke kleuren. Kies jij voor een landelijk interieur? Liever industrieel? Scandinavisch? Zo zijn er diverse interieurstijlen.

Kies voor een aantal vaste kleuren en baseer daar de rest van je meubels op. Wat helpt is het maken van een moodboard. Hoe ziet jouw ideale interieur eruit en wat heb ik ervoor nodig om mijn ideale interieur te creëren in mijn huidige of nieuwe koopwoning?

Speels interieur dankzij hoogteverschillen

Meubilair kent diverse hoogteverschillen, zo zal je bank een andere hoogte kennen dan je stoelen of je kast. Je realiseert je pas wat een lijnenspel kan doen, zodra je er bewust van bent.

Niet alleen de hoogte speelt een grote rol, maar ook de vormen. Zo zal een rechthoekige bank over kunnen komen als een groot blok, maar zodra de bank rondingen kent. Varieert dit meubelstuk mooi met de rest van je interieur.  

Wissel hier en daar af met een artistieke lamp óf een schilderij. Een foto van je gezin op de muur brengt bijvoorbeeld niet alleen sfeer, maar ook een persoonlijke touch in je interieur.

Laat plek leeg, dit zorgt voor woonruimte

Soms heb je de neiging om door het aanbrengen van zoveel mogelijk sfeerelementen alles tegen elkaar aan te zetten. De meubels kun je ook een aantal centimeters van de muur vandaan zetten. Dit geeft optisch een ruimer effect en hierdoor hoef je minder proppen.

Muurdecoratie

Heb je hoge muren? Dan ben je vaak geneigd om deze hoog op te hangen. De optimale hoogte is wanneer je ogen naar het midden de muurdecoratie gericht zijn en dat is ongeveer 1 meter 70 van de grond af. Muurdecoratie kan een schilderij inhouden, maar je kunt ook spelen met geometrische vormen. Het fleurt direct jouw (lege) muur op.  

Toe aan andere woonruimtes?

Ben jij toe aan nieuwe woonruimtes? Bekijk dan ons woningaanbod, plan je bezichtiging en ontdek hoe andere woonruimtes bij jou passen. Een woning is en blijft natuurlijk iets persoonlijks.

Foto met bank van Room108.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan