WoninginrichtingVerbouwing Rik Feijen 19 mei 2021

Het verwarmen van je zwembad

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen, in de zomer een zwembad in hun tuin staan. Vorig jaar stegen door corona zwembaden nog meer in populariteit. Omdat mensen niet allemaal op vakantie gingen, of in Nederland bleven, was het toch erg fijn om door een zwembad wel een vakantie gevoel te krijgen. Kinderen kunnen heerlijk spelen in het zwembad, maar ouders hebben er vaak ook veel plezier van.

In Nederland is het weer vaak minder stabiel als in andere landen. Door verschillende en soms koudere temperaturen kan er daarom meestal niet elke dag van het zwembad genoten worden. Kinderen vinden kouder water vaak niet een erg groot probleem, echter willen ouders ook graag mee kunnen zwemmen. De oplossing voor dit probleem is het verwarmen van je zwembad. Het verwarmen van je zwembad kan op verschillende manieren gebeuren. Een van de meest energie zuinige methoden is het verwarmen van je zwembad met een warmtepomp.

De warmtepomp in je woning is de laatste jaren al steeds meer in opkomst. Voor het verwarmen van je zwembad is een warmtepomp ook een ideale oplossing. De warmtepomp kan aangesloten worden op de filter. De filter pompt vervolgens water het zwembad in wat 3 tot 5 graden boven de omgevingstemperatuur verwarmd kan worden. Een warmtepomp is geschikt voor een temperatuur van boven de 15 graden. In de lente en herfst is de temperatuur in Nederland ook meestal wel boven deze waarden. Daarom is je zwembad nog veel langer bruikbaar als zonder verwarming. Een warmtepomp is niet goedkoop in aanschaf, maar omdat je zo veel langer en prettiger gebruik kunt maken van je zwembad, is het wel een aanschaf die zeker de moeite waard is. Om de temperatuur zoveel mogelijk te behouden in het water, is het ook raadzaam het zwembad af te dekken na gebruik.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan