Nieuws Rik 20 juni 2022

Hoe bereid je je tuin voor bij de verkoop van je huis?

Het verkopen van je huis is een zaak die veel voorbereidingen vraagt. Je moet het er presentabel uit laten zien, zodat meer kopers geïnteresseerd zullen zijn. Je kunt bijvoorbeeld accu grasmaaiers gebruiken om je gazon schoon te maken. Je tuin moet er namelijk prachtig uitzien wanneer je foto's plaatst in je advertenties voor de verkoop van je huis. Een goed uitziende tuin is een belangrijk punt voor kopers die op zoek zijn naar een zeer esthetisch huis met een ontspannen sfeer. Om alles goed voor te bereiden moet je eerst een checklist maken. Maak een lijst van alle dingen die je in je tuin moet doen om het er goed onderhouden uit te laten zien. Dit kan gaan om maaien, trimmen, harken, verlichting, schuur reparaties, uitlijning van looppaden en hekwerk. Houd er rekening mee dat hoewel het erg belangrijk is om je huis er representatief en functioneel uit te laten zien, je tevens je uitgaven onder controle moet houden. Op die manier kun je de hoogste waarde krijgen bij het verkopen van je huis.

De tuin opruimen

Grasmaaien is het eerste voor de hand liggende dat je moet doen. Bij voorkeur doe je dit door gebruik te maken van gereedschappen zoals elektrische grasmaaiers. Zorg ervoor dat niets er overgroeid uitziet, tenzij het deel uitmaakt van de esthetiek van je tuin. Hierbij hoort ook het snoeien van hagen, struiken en bomen. Probeer je grond vrij te houden van vuil, zoals gevallen bladeren. Je kunt ook wat stenen hebben liggen op plaatsen waar deze niet horen. Ook deze moet je verplaatsen of weggooien. Indien nodig kun je sommige planten herschikken om het er beter uit te laten zien.

Tuinstructuren verbeteren

Ook een tuinhuisje moet je meenemen in je reinigings- en reparatieproces. Mogelijk moet je de kap opnieuw schilderen als deze er oud uitziet. Als het hout kapot is, is het het beste om het te verwijderen en een nieuwe toe te voegen als je het extra budget hebt. Hetzelfde geldt voor tuinhekken. Hekken daarentegen moeten altijd worden vervangen als ze beschadigd zijn. Dit is een structuur die je goed moet onderhouden, omdat deze een noodzakelijke functie heeft voor het geheel van je huis. Daarnaast moet je je tuinpaden controleren op eventuele schade zoals scheuren. Als de scheuren klein zijn, kun je reparatieproducten gebruiken om de schade te herstellen. Als de schade te groot is, is het raadzaam om een professional in te schakelen om deze scheuren te dichten.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan