Verbouwing Rik 27 december 2022

Hoe kies je badkamermeubels die perfect in je ruimte passen!

Ben je op zoek naar een extra luxe in je badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres! De perfecte meubels kunnen het verschil maken, en met een paar handige tips zul je zeker de stukken vinden die bij jouw ruimte passen. Lees verder voor ons advies over hoe je badkamermeubels kiest die bij jouw badkamer passen!

Meet twee keer, koop één keer 

Bij het vinden van meubels voor elke kamer in je huis is de maat belangrijk. Om er zeker van te zijn dat je nieuwe meubels perfect in je badkamer passen, meet je zowel de lengte als de breedte van de ruimte waar je ze wilt plaatsen. Dit zal je helpen bepalen welk type meubel het beste past op elke plek. Wil je bijvoorbeeld een badmeubel in een hoek plaatsen, dan is sanitair vergelijken essentieel om een meubel te vinden wat speciaal ontworpen is voor krappe ruimtes. Neem dus de tijd om de afmetingen van elk meubel in de ruimte op te meten voordat je je nieuwe badkamer meubels gaat kopen. Zo weet je zeker dat alle stukken comfortabel in de ruimte passen, zonder bestaande meubels te verplaatsen of deuropeningen te blokkeren. Badmeubel kopen? Indien mogelijk is het altijd beter om twee keer te meten, dan het risico te lopen te weinig of te veel ruimte te hebben na aankoop van een nieuw meubelstuk.

Ga voor kwaliteitsmaterialen 

Wanneer je meubels kiest voor welk deel van je huis dan ook, is het belangrijk om te investeren in kwaliteitsmaterialen zoals hardhout of zeer duurzame composiet materialen. Materialen van lage kwaliteit zijn op voorhand misschien goedkoper, maar ze gaan minder lang mee en vereisen na verloop van tijd regelmatiger onderhoud. Om er zeker van te zijn dat je waar voor je geld krijgt bij het uitzoeken van nieuwe badkamermeubels, moet je eerst online reviews bekijken of direct met een verkoper in de winkel spreken voordat je een aankoop doet! 

Kies veelzijdige stukken 

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen bij het inrichten van een kamer, maar als je stukken wilt die de trends doorstaan, kies dan voor veelzijdige stukken zoals kasten met verstelbare planken of badmeubels met veel opbergladen in plaats van één grote kast die de meeste muur ruimte in beslag neemt. Hoe veelzijdiger elk stuk is, hoe meer mogelijkheden er zijn om meubels later te herschikken als dat nodig is. Wil je iets klassieks en tijdloos, kies dan voor traditionele meubels van natuurlijke materialen zoals hout of steen. Of als je meer van modern houdt, overweeg dan strakke stukken van metaal of kunststof met strakke lijnen en een minimaal ontwerp. Welke stijl je ook kiest, het moet passen bij de rest van de inrichting van de kamer, zodat alles er samenhangend uitziet. 

Denk aan functionaliteit 

Het meubilair in deze specifieke kamer moet zowel aan praktische als aan esthetische behoeften voldoen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er voldoende opbergruimte is, zodat alle toiletartikelen en andere zaken gemakkelijk in laden en kasten passen zonder dat ze overvol raken. Probeer, indien mogelijk, extra planken toe te voegen bij spiegels of medicijnkastjes waar kleine voorwerpen zoals parfums en lotions kunnen worden opgeborgen zonder al te veel ruimte op het aanrecht in te nemen.

Denk aan je budget

Vergeet je budget niet! Zet een bedrag opzij dat voor jou comfortabel is en houd je daaraan tijdens het hele proces, zodat je uiteindelijk niet meer uitgeeft dan nodig is (of erger nog: te veel geld opneemt). Met zorgvuldig onderzoek en vergelijkend winkelen vooraf is het gemakkelijk om goede deals te vinden voor meubilair van hoge kwaliteit, zelfs met een beperkt budget!

Ga shoppen!   

Nu je een idee hebt van wat voor soort meubels het beste in je badkamer passen, is het tijd om te gaan winkelen voor stukken die binnen je budget en voorkeuren passen! Lees voordat je iets koopt eerst de reviews online, zodat je weet wat anderen over elk product zeggen voordat je iets koopt - dat kan je later tijd en geld besparen als iets niet helemaal goed is als het thuis aankomt. Vergeet ook niet dat er genoeg betaalbare opties beschikbaar zijn; het enige wat je nodig hebt, is wat onderzoek en geduld terwijl je online rondkijkt of winkels bij jou in de buurt bezoekt!   

Met deze eenvoudige tips in gedachten is het uitzoeken van perfecte badkamermeubels gemakkelijker dan ooit. Wie wist dat badkamerinrichting zo leuk kon zijn? Begin vandaag nog met winkelen - je droombadkamer wacht!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan