Woninginrichting Elise Hees 5 april 2022

Hoe maak je een stijlvolle speelhoek in de woonkamer?

Barbies op de bank, kleurboeken en kleurpotloden op tafel, om nog maar te zwijgen over de pijn van op een legoblokje staan…herken je dit? In een huis wordt natuurlijk geleefd en kinderen moeten lekker kunnen spelen. Toch kunnen we ons voorstellen dat het fijn zou zijn als het rondslingerende speelgoed zich beperkt tot een specifiek gedeelte van de woonkamer. Een plek waar kinderen lekker kunnen spelen, zonder dat meteen heel de woonkamer op z’n kop staat. Maar hoe kun je dit creëren?

We geven je graag wat tips en inspiratie, want een speelhoek kan zoveel meer zijn dan alleen een rommelig tafeltje. Sterker nog, er zijn veel leuke opties om een speelhoek echt een onderdeel te laten zijn van jouw interieur.

De tipitent

Een enorme leuke, hippe optie is het plaatsen van een tipitent om de speelhoek een beetje ‘uit het zicht’ te houden. Heb je een Scandinavisch interieur? Dan komt dit heel leuk tot zijn recht! Je moet er wel de ruimte voor hebben, maar als het gaat dan is het ook meteen een leuke eyecatcher. Je kunt lekkere kussens neerleggen waar de kinderen op kunnen zitten en een kastje plaatsen met speelgoed. Nu hebben ze echt een eigen privé speelhoek!

De ‘gesloten’ speelhoek

Wil je dat de woonkamer rustig en strak blijft? Dan is een (half)gesloten speelhoek een fijne oplossing. Met enkele stevige houten platen kun je een halfhoge afscheiding creëren rondom de speelhoek. Verf de platen naar kleur die past bij de rest van je interieur. Zet in de speelhoek een bureautje en een kastje en de kinderen kunnen lekker vooruit. Wil je het nog extra gezellig maken? Monteer dan bijvoorbeeld leuke lampionnetjes of lampjes. De speelhoek wordt op deze manier echt een onderdeel van jouw interieur en je houdt de meeste ‘rommel’ uit het zicht.

De indoorschommel

Heb je al ooit gedacht aan een indoorschommel? De kinderen krijgen een hoekje in de woonkamer waar ze een hoop plezier kunnen beleven en zelfs met regen gewoon kunnen schommelen! Je hebt verschillende type indoorschommels, deze moet natuurlijk wel passen bij jouw interieur. Is jouw interieur wat romantischer of landelijker? Dan is een houten schommel een mooie optie. Heb je een industrieel interieur? Dan ga je natuurlijk voor een wat robuuster exemplaar. Bij de ‘urban jungle’ indoorschommel kun je ook nog een kunst-klimop om de schommel heen wikkelen.   

Krijtbord of masking tape

Als laatste kun je met behulp van masking tape of een krijtbord op een leuke manier een speelhoek inrichten. Gescheiden van de woonkamer, zodat dat het geen gesloten ruimte wordt. Koop bijvoorbeeld een krijtbord in de vorm van een huisje, of maak met masking tape een huisje op de muur. Vervolgens zet je een leuke tafel met opberglaatjes en een paar stoeltjes tegen de betreffende muur. Maak het af met een leuke hangplant aan de wand of een andere vorm van decoratie.

Heb je al inspiratie voor een speelhoek passend bij jouw interieur? Denk goed na over wat past bij jou en jouw kind(eren). Veel succes!

paige-cody-FHFfHWWzbCc-unsplash.jpg

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan