Woninginrichting Rik 3 mei 2022

Hoe pak je het inrichten van een nieuwbouwwoning aan?

Een nieuwbouwwoning biedt het perfecte blanco canvas voor het creëren van een huis dat een echte weerspiegeling is van jou, je persoonlijkheid en je levensstijl. Je erft tenslotte niet de smaak van iemand anders en je hebt ook geen stressvolle structurele werken voordat je aan de inrichting kunt beginnen. Maar weten waar te beginnen kan ontmoedigend zijn als je wordt geconfronteerd met effen muren en lege ruimtes waar nog niet eens een ronde muursticker op geplaatst is. Bij het inrichten van een nieuwbouwwoning kun je de onderstaande tips gebruiken! 

Vind je stijl

Denk voordat je begint goed na over hoe je wilt dat je huis eruitziet en aanvoelt. Welke sfeer wil je creëren? In welke stijl van inrichting voel je je het gelukkigst en comfortabelst? Verzamel afbeeldingen, texturen en materialen die je aanspreken en maak een moodboard waar je naar terug kunt verwijzen naarmate het project vordert. Pinterest, Instagram en tijdschriften zijn hiervoor geweldige inspiratiebronnen, maar wees realistisch over wat voor jou werkt en onthoud dat kamers die voor redactionele doeleinden zijn gemaakt, vaak niet het dagelijkse leven weerspiegelen. Je houdt misschien van het idee van een bohemien, vintage-geïnspireerde look, maar het zal niet werken als je diep van binnen weet dat je niet tegen rommel kunt.  

Spelen met meubels en indeling

Als je een nieuwbouwhuis koopt, heb je geen vooropgezette ideeën over meubelarrangementen van de vorige bewoners, zodat je de mogelijkheid heeft om een ​​indeling te maken die perfect aansluit bij uw wensen. Begin met het identificeren van welke activiteiten in je huis plaatsvinden en hoe je elke kamer wilt gebruiken. Wil je een ruimte voor diners of familiemaaltijden? Of een knus hoekje waar je lekker kunt wegkruipen met een boek? Grote open ruimtes kunnen bijzonder ontmoedigend lijken, dus bedenk hoe je ze kunt 'zoneren' om afgebakende gebieden voor verschillende dingen te creëren. 

Neem de tijd met kleur

Als je eenmaal een stijl hebt gekozen, kan het verleidelijk zijn om je te haasten met schilderen of behangen, maar het is niet aan te raden om dit te doen gedurende de eerste 12 maanden, terwijl je huis nog steeds aan het bezinken en uitdrogen is van het bouwproces. Gebruik deze periode dus om een ​​idee te krijgen van het licht en hoe het gedurende de dag verandert, en bedenk welke kleuren waar kunnen werken. Mogelijk kun je al wel schilderijen kopen om ze op te hangen, waarbij je onder meer voor een plexiglas schilderij kunt kiezen.  

Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting heeft een enorme impact op de manier waarop een ruimte eruitziet en aanvoelt, en kan een interieurontwerp maken of breken. Verlichting valt over het algemeen in drie categorieën uiteen: sfeerverlichting, die daglicht nabootst en de ruimte als geheel verlicht; gerichte taakverlichting om te helpen bij bepaalde activiteiten; en accentverlichting, die kan worden gebruikt om lichtbundels te creëren of om specifieke kenmerken te benadrukken. Het mooie van nieuwbouw is dat je kunt kiezen of je hanglampen of downlights wilt, dus denk goed na over hoe je elke ruimte gaat gebruiken.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan