Nieuws Rik Feijen 3 juli 2019

Hoe schrijf je een goede verkooptekst voor je woning?

Verkoop je zelf je huis? Dan is een van de eerste dingen die je zult doen een verkooptekst schrijven voor de woningpresentatie. Met deze tekst maak je huizenzoekers nieuwsgierig naar jouw huis en geef je ze in het kort de belangrijke informatie. Het schrijven van een aantrekkelijke tekst kan lastig zijn, maar toch ben jij degene die het meeste weet over jouw woning. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips!

1) Doelgroep bepalen

Voordat je begint met schrijven is het belangrijk om even stil te staan bij de doelgroep die je wilt aanspreken. Is jouw huis geschikt voor starters, gezinnen met jonge kinderen of oudere mensen? Afhankelijk van je doelgroep kun je in je tekst bepaalde punten benoemen of benadrukken.

2) Opbouw van de tekst

Een goede verkooptekst bestaat uit meerdere onderdelen. In de inleiding noem je meteen de belangrijkste sterke en unieke eigenschappen van je huis en de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het type woning, perceeloppervlakte, ligging, tuin en kenmerken van jouw buurt. Het doel van de inleiding is dat je de lezer uitnodigt om verder te lezen. Na de inleiding omschrijf je de woning en de tuin. Vervolgens som je een aantal van de belangrijkste praktische pluspunten van je woning op. Dit zijn bijzonderheden die belangrijk zijn om te vermelden, zoals bijvoorbeeld parkeergelegenheid, zonnepanelen, isolatie en renovaties. Tot slot nodig je de lezer uit om een bezichtiging in te plannen en hoe ze dat kunnen doen.

3) Beschrijving per woonlaag

Bij de woningomschrijving is het handig om per verdieping door je huis te gaan. Houd hierbij wel een logische volgorde aan, dus begin op de begane grond en ga steeds verder omhoog. Om het stuk overzichtelijk te houden kun je voor iedere verdieping een alinea maken. Op iedere verdieping is het belangrijk om de ruimtes, afwerking, vloeren en opberg/kastruimten te benoemen.

4) Highlights opsommen

Om de unieke kenmerken en bijzonderheden van je huis goed naar voren te laten komen kun je deze in een opsomming zetten. Let er wel op dat je niet te veel in herhaling valt. Benoem dus een aantal nieuwe bijzonderheden en een aantal die je al eerder hebt benoemd in de omschrijving.

5) Schrijfstijl

Probeer kort en bondig te schrijven. Dus maak de zinnen niet te lang en richt je vooral op de belangrijkste zaken. Natuurlijk moet je de positieve kanten van de woning goed naar voren laten komen, maar overdrijf het niet. Probeer niet in herhaling te vallen en gebruik positieve bijvoeglijke naamwoorden om op een subtiele manier aspecten aan te prijzen. Om de tekst leesbaar te houden kun je het beste moeilijk taalgebruik en overbodige afkortingen vermijden. Heb je de tekst af? Laat hem dan ook even door iemand anders doorlezen en checken op leesbaarheid en taalfoutjes.

Heb je een pakket gekozen waarbij je zelf de woning tekst schrijft? Uiteraard kun je er voor kiezen om de woningtekst ook door de makelaar te laten schrijven. Bij het opmaken van je woningpresentatie heb je naast de verkooptekst ook foto’s nodig. Zorg daarom dat deze goed bij elkaar passen. Zo vergroot je de kans op een afspraak voor een bezichtiging. Meer weten over woningfotografie? Lees hier verder!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan