Huizenmarkt Rik 29 juni 2022

Hoe vind je als student een studentenkamer in Brabant?

Je gaat een vervolgstudie doen in Brabant, één van de mooiste provincies van ons land. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je woont wel elders in het land. Dagelijks heen en weer reizen is daarom geen optie. Dat betekent dat je op zoek moet naar woonruimte in Brabant. Maar net als dat tegenwoordig voor iedereen geldt op de woningmarkt valt dit in de praktijk zeker niet mee. Hoe je de meeste kans van slagen hebt bij de zoektocht naar geschikte woonruimte lees je hier.

Begin op tijd met zoeken

Ook al weet je nog niet zeker of je voor je huidige studie slaagt, begin toch alvast met zoeken naar een studentenkamer in Brabant. Wanneer je hiermee wacht tot in de zomer, dus vlak voor je nieuwe studie begint, ben je te laat. Tijdens deze periode van het jaar wordt de woningmarkt overspoelt met aanvragen voor woonruimte. Begin dus ruim van te voren je te oriënteren op aangeboden woonruimte. Afzeggen kan immers altijd nog, mocht dit nodig zijn.

Maak gebruik van je sociale netwerk

Licht familie, vrienden en anderen in dat je een studentenkamer zoekt in Brabant. Wie weet heeft één van hen wel connecties in het zuiden van het land. Wanneer je gebruik maakt van social media kun je deze ook prima inzetten. Met Facebook, Instagram en LinkedIn heb je een heel groot bereik om een oproep te doen voor een geschikte studentenkamer. Onder andere op Facebook zijn er speciale pagina’s die je kunt volgen. Wanneer er een geschikte ruimte vrijkomt kun je reageren. En nu maar duimen dat je uitgenodigd wordt voor een kijkavond.

Presenteer jezelf

Behalve social media zijn er nog meer manieren om een studentenkamer te vinden. Laat pennen bedrukken waarop jouw gegevens staan. Deel ze uit aan iedereen die je kent met daarbij het verzoek om je te helpen met de zoektocht naar een Brabantse studentenkamer. Hetzelfde kun je natuurlijk ook doen met andere items. Je kan ook mokken bedrukken en deze weggeven. Wanneer je zoveel moeite doet om een kamer te vinden komt er vast iets geschikts op je pad.

Woning delen met anderen

Wanneer je meerdere personen kent die ook een kamer in Brabant zoeken, is het misschien een idee om samen een woning te gaan delen. Informeer bij een makelaar of er iets geschikts in hun aanbod aanwezig is. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je goed met elkaar overweg kunt, maar datzelfde geldt uiteraard ook voor een studentenhuis. Er zijn ook veel particulieren die een gedeelte van hun woning verhuren. Deze zijn vaak te vinden via sites waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Een voorbeeld hiervan is Marktplaats. Een zoekopdracht intikken met hospita + de naam van de plaats in Brabant levert ook veel hits op. Een mooie en veelal goedkope manier om woonruimte te vinden waarbij je ook vaak opgenomen wordt in het gastgezin. Veel succes gewenst met je studie en het vinden van een kamer in Brabant!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan