WoninginrichtingHuizenmarkt Rik Feijen 18 augustus 2021

Hoe wordt mijn woning meer waard?

Je huis verkopen is best spannend maar kan ook een beetje stressvol zijn. Je bent natuurlijk benieuwd of je huis wel verkocht gaat worden en of het dan ook voldoende gaat opleveren.

Veel mensen kopen een huis als investering. Als je het slim aanpakt blijf je na de aankoop in je woning investeren zodat je woning zijn waarde behoudt of zelfs meer waard wordt. 

Als je ervoor wilt zorgen dat je een betere prijs kunt vragen voor je woning dan hebben we voor jou hieronder een aantal tips zodat je woning meer waard wordt bij het verkopen.

 

Tip 1. Het energielabel van je huis verbeteren

Een energielabel is een indicatie hoe energiezuinig je huis is. Het energielabel gaat over de isolatie van je woning, hoe zuinig de energie installaties zijn en of je ook je eigen energie opwekt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Het A-label geeft aan dat de woning in vergelijking het zuinigst is, en een woning met een G-label het minst. 

Als je het energielabel van je woning wilt verbeteren, dan kun je een aantal dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met dubbelglas te plaatsen. Dubbel of driedubbel glas houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer je huis koel. Het zal ook aanzienlijk schelen op je energierekening aan het einde van het jaar in vergelijking met een woning met enkel glas. Plaats ook meteen kunststof kozijnen, deze zijn ook beter te isoleren waardoor je woning meer waard wordt.

Andere energiebesparende maatregelen als het plaatsen van zonnepanelen, een waterput of energiezuinige verwarming kan ervoor zorgen dat je woning meer waard wordt.

 

Tip 2. Vergroot het woonoppervlak van je woning

Hoe meer woonoppervlak je woning heeft hoe meer je woning waard wordt. Als het dus mogelijk is om je woonoppervlak te vergroten door het aanbouwen aan de achterzijde van de woning of het aanleggen van een veranda dan moet je dat zeker niet nalaten. Ook het laten plaatsen van een dakkapel of dakopbouw kan enorm schelen in het woonoppervlak en de kubieke meters. Het vergroten van het woonoppervlak is niet alleen iets wat je voor de volgende koper zou moeten doen. Ook voor je eigen woonplezier is het een aanrader om waar mogelijk je woonoppervlak te vergroten.

 

Tip 3: Werk al het achterstallige onderhoud weg 

Een koper heeft vaak meer geld over voor een woning waar ze meteen in kunnen trekken. Al het achterstallige onderhoud kan iets zijn waar een koper over valt, dus zorg ervoor dat je alle klusjes hebt weggewerkt. Een aantal voorbeelden zijn:

· Afbladderend of verkleurd schilderwerk opnieuw schilderen

· Raamkozijnen restaureren of vervangen

· Dakgoten schoonvegen en waar nodig herstellen

· Platte daken schoonvegen

· Afvoer van de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

· Dak controleren op losliggende dakpannen

· Electra nalopen en waar nodig stopcontacten en schakelaars vervangen

· Metselwerk en voegen controleren en bijvoegen waar nodig

· Oud kitwerk vervangen

· Schoorsteen laten vegen

· Cv-ketel laten controleren 

 

Tip 4. Verzorg buitenruimtes als de tuin of het balkon

Een buitenruimte als een tuin of een balkon ziet er al snel verwaarloosd uit. Als je je huis wilt gaan verkopen neem dan grondig de voor- en achtertuin onder handen. Hetzelfde geldt voor een balkon als je geen tuin hebt. Gooi alle tuinmeubilair, oude potten en verwaarloosde fietsen weg. Trek dooie planten uit de grond, snoei struiken en bomen maai het gras. Neem de tegels van je terras of de vloer van je balkon goed onderhanden en verwijder alle groene aanslag. Vervang kapotte tegels en vul gaten op in het balkon. Een tip is om je balkon met betonverf te schilderen voor een mooie frisse uitstraling. Plant ook een paar nieuwe fleurige bloemen of heesters of zet een pot met een mooie plant op het balkon, dan ziet het er meteen aangenaam uit. 

 

Extra tip om je woning meer waard te maken

Zorg ervoor dat op de dag van bezichtiging je huis zo schoon en fris mogelijk is en alle losliggende spullen netjes zijn opgeborgen. Door je huis zo leeg en verzorgd mogelijk te maken bij een bezichtiging zal de woning meer waard zijn. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan