Bart Pype 3 december 2019

Hoe zorg je ervoor dat de verkoper jou kiest?

Je hebt zojuist je droomwoning gevonden en ziet jezelf er al wonen. Helaas zijn er nog 3 andere bieders. Hoe zorg je ervoor dat de verkoper voor jou zal kiezen? Je hoeft hiervoor niet altijd simpelweg het hoogste te bieden. Wij hebben een aantal tips voor je waarmee je de verkoper kunt overtuigen om voor jou te kiezen.

Bereid je goed voor

Er wordt wel eens gezegd: ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. En dat geldt ook voor het kopen van een huis. Voor de verkoper is het fijn om zoveel mogelijk zekerheid over de verkoop te hebben. Zorg daarom dat je bijvoorbeeld al zo snel mogelijk weet hoe je de financiering gaat regelen. Hoe eerder je dit kunt aangeven bij de verkoopmakelaar of verkoper, hoe beter. Zo laat je zien dat je serieus bent over het huis en dat je vanuit jouw kant alles op orde hebt. Hierdoor loopt de verkoper minder risico dat de verkoop uiteindelijk niet doorgaat.

Neem een deskundige mee

Dit is nog een manier om aan de verkoper te laten zien dat je serieus bent, maar vooral handig voor jezelf. Als er namelijk meer kandidaten zijn moet je snel zijn. Door een deskundige in de arm te nemen kun je sneller schakelen. Neem bijvoorbeeld je aankoopmakelaar mee naar de bezichtiging, zodat je sneller kunt beslissen of je een bod gaat doen en wat dan een realistisch bod is.

Doe een realistisch bod

Op de huidige huizenmarkt is het belangrijk dat je een goed bod doet. Er is veel concurrentie dus een te laag bod wordt al snel overgeslagen. Doordat de huizenmarkt krap is, is bieden boven de vraagprijs geen uitzondering meer. Maar te hoog bieden is ook niet wat je wilt. Om ervoor te zorgen dat jouw bod serieus wordt genomen is het verstandig om wat onderzoek te doen naar de waarde van de woning. Je kunt de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt opzoeken, zodat je een beter idee krijgt met welke biedingen je straks te maken krijgt. Samen met je aankoopmakelaar kun je zo tot een realistisch bod komen.

Ben flexibel

Bij de verkoop van een huis spelen verschillende belangen een rol. Door je tegenover de verkoper zo flexibel mogelijk op te stellen geef je hen wat ruimte. Maakt het jou niet veel uit wanneer je de sleutel krijgt? Laat hen dat dan weten. Geven ze aan dat ze binnenkort al gaan verhuizen? Probeer hen dan tegemoet te komen in de overdrachtsdatum.

Een huis kopen op de krappe huizenmarkt van nu kan heel stressvol zijn, maar als je goed voorbereid bent vergroot je je kans op jouw droomhuis aanzienlijk. Door je in te leven in de positie van de verkoper kun je een heel eind komen. Sta jij op het punt een huis te kopen en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met onze aankoopmakelaars!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan