Huizenmarkt Elise Hees 27 januari 2022

Hoeveel nieuwbouwhuizen werden er vorig jaar in Eindhoven gebouwd?

In Nederland werden het afgelopen jaar minder nieuwbouwhuizen gebouwd, dan in voorgaande jaren. Vorig jaar werden er bijna 12.000 nieuwbouwwoningen gebouwd in Noord-Brabant. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS.

Eindhoven heeft naast Amsterdam, Utrecht en Almere de meeste huizen gebouwd in het afgelopen jaar. Eindhoven is ruim 1400 nieuwbouwwoningen rijker, waardoor de aantal woningen steeg met 1,2%! Daarnaast werd er ook flink gebouwd in Tilburg. Daar kwamen bijna 1400 nieuwe woningen bij en dat zorgde voor een stijging in het aantal woningen van 1,4 procent. 

Sinds mei 2019 is er wel een stijgende trend te zien in de nieuwbouw, maar dit ligt nog steeds lager dan de aantallen uit 2017 en 2018. De locaties waar gebouwd mag worden blijft beperkt en de stapeling van voorwaarden om te mogen bouwen, zoals de ruimtelijke kwaliteit, parkeren en esthetiek, zorgt ervoor dat dat het nieuwbouwwoningaanbod achterblijft.

Ben je opzoek naar een frisse nieuwbouwwoning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Kijk op onze website voor alle nieuwbouwprojecten die wij verkopen en verhuren. Staat jouw favoriete nieuwbouwwoning er nog niet tussen? Schrijf je dan gerust bij ons in! Wij houden jou graag op de hoogte van het toekomst aanbod.

Bron: ED

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan