Verbouwing Rik Feijen 8 november 2021

Houd insecten buiten met een geplisseerde hordeur

Het klimaat veranderd de laatste jaren steeds meer en we zien dan ook over de hele wereld steeds meer uitersten op het gebied van het weer. Natuurlijk is dit geen goede ontwikkeling en doen we er met zijn allen zoveel mogelijk aan om dit zo goed en kwaad als het gaat te vertragen en tegen te houden. In Nederland wordt het dan ook steeds een stukje warmer. Een van de bijkomstigheden in Nederland wanneer het wat warmer wordt, is dat het direct vrij snel drukkend warm wordt en de lucht erg vochtig is. 

Naast het feit dat dit soms ongemakkelijk is en je hiervan gaat zweten, zorgt dit er ook voor dat er in Nederland tal van muggen en muskieten zijn in de warmere maanden die ons het leven zuur maken en de nachtrust verstoren. Om ervoor te zorgen dat deze muggen buiten de deur blijven, maar je wel gewoon het huis kan doorluchten en ventileren, is een plissé hordeur de beste oplossing. 

Ventileren zonder pollen binnen te krijgen door gebruik te maken van een plissé hordeur

Sinds de uitbraak van het corona virus is de essentie van goede ventilatie nog belangrijker geworden dan ooit tevoren. Vooral wanneer je ventileert wanneer het donker is buiten dan trek je door het licht binnen vaak vele ongenode gasten aan die moeilijk weer buiten zijn te krijgen. Door te kiezen voor een aluminium hordeur kun je hier een einde aan maken en ventileren wanneer je maar wil zonder last te krijgen van ongedierte in huis. 

Een bijkomend voordeel, is dat de gebruikte techniek voor de hordeuren inmiddels dusdanig verbeterd is dat niet alleen ongedierte tegengehouden wordt, maar ook pollen niet door de hor heen komen en je dus ook een stuk minder last hebt van allergieën en hooikoorts verschijnselen.

Een hordeur kun je op maat laten maken voor elk type deur

Online in een van de vele webshops kun je nu precies de hordeur uitzoeken die het beste past bij jouw interieur qua kleur. De horren zijn gemaakt van flexibel geplisseerd materiaal dat wanneer hier iets tegen aankomt dit vanzelf weer terug in de deur valt, vouwen en scheuren in de plissé hordeur komen dan ook nauwelijks meer voor. 

Niet alleen voor een standaard deur naar de tuin of het balkon kun je nu een hordeur bestellen. Zelfs voor een schuifpui of een draaideur is het geen probleem om een hordeur op maat te laten maken. Wanneer je niet heel veel vertrouwen hebt in je eigen montagekunsten dan bieden vrijwel alle aanbieders ook nog eens een installatie service aan, zodat je zelf helemaal niets meer hoeft te doen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan