Bart Pype 8 juni 2020

Huis klaarmaken voor bezichtiging

Staat jouw huis te koop en verwacht je binnenkort bezichtigers te mogen verwelkomen? Dan is het nu tijd om ervoor te zorgen dat alles er van binnen en van buiten spic en span uitziet! Je wilt de potentiële kijkers namelijk verleiden met jouw huis. Maar waar begin je met de voorbereidingen? 

Hoognodige klusjes

Een goed onderhouden huis verkoopt beter. Dat begint al aan de buitenkant. Kijkers zien als eerste de buitenkant van jouw huis. Daarom is het belangrijk dat dit er goed verzorgd uitziet. Denk bijvoorbeeld aan netjes geverfde kozijnen en schone ramen. Ook binnenshuis kan een kritische blik veel opleveren. Check alle ruimtes op kleine beschadigingen, lekkende kranen, kapotte lampen en andere kleine klusjes waar je nooit aan toe bent gekomen. Voor kijkers maakt dit echt het verschil!

Minimalisme

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar tijdens een bezichtiging wil je de kijker een neutrale blik in jouw huis geven. Probeer daarom zoveel mogelijk persoonlijke spullen uit het zicht op te bergen en overtollige woonaccessoires weg te halen. Heb je nog oud behang of felle kleuren op de muren zitten? Dan kun je overwegen deze te vervangen met neutralere kleuren. Hiermee maak je het voor de kijker makkelijker om zichzelf te verplaatsen in jouw huis. 

Schoonmaken

Een schoon en opgeruimd huis maakt de beste indruk. Niet alleen de vloeren en andere oppervlakken moeten zo schoon mogelijk uitzien, ook de oven, koelkast en de douche. Maak de bedden netjes op, leeg de prullenbakken en hang overal schone handdoeken op. Zo zien alle ruimtes er netjes en verzorgd uit. Door het huis even door te luchten zorg je ervoor dat het binnen weer lekker fris ruikt. Vergeet ook vooral de ramen niet, omdat bezichtigers vaak naar buiten willen kijken. Dat is wel zo prettig voor het uitzicht.

De tuin

Als mensen naar buiten kijken is het fijn als ze naar een nette tuin kunnen kijken. De tuin is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een huis. Ruim daarom de tuin op en verwijder dingen die er niet in thuis horen, maak de tuinmeubels schoon en maai het gras.

Bereid jezelf voor

Als jij zelf aanwezig bent bij de bezichtiging dan ben jij ook een belangrijk onderdeel van de goede indruk. Voor potentiële kopers is het wel zo fijn om te weten dat ze het huis van een verzorgd iemand kopen. Natuurlijk hoef je niet te overdrijven, maar nette kleding en een glimlach doen het al goed. Waarschijnlijk hebben de kijkers vragen over het huis en de buurt, dus bereid je alvast voor op wat je hierop kunt zeggen. Heb je huisdieren of kinderen? Overweeg dan om hen even ergens anders te laten verblijven. Zo is het rustig tijdens de bezichtiging en kunnen de kijkers op hun gemak rondkijken.

Wil je zeker weten dat je niks vergeet in de voorbereiding op een bezichtiging? Vraag dan een familielid of vriend om door je huis te lopen. Zij kunnen met een frisse blik beoordelen of jouw huis echt helemaal klaar voor een bezichtiging is.

Onze makelaars kunnen je ook helpen!

Wij helpen je graag om jouw huis klaar te maken om een perfecte indruk achter te laten. Dit begint al voordat jouw woning op internet komt! Wij laten namelijk graag een styliste vooraf komen om jou alle tips te geven om jouw woning optimaal te presenteren! Meer weten? Neem dan contact met ons op!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan