HuizenmarktCoronavirus Rik Feijen 14 juli 2021

Huis kopen in Eindhoven: 10 tips

Wil je de stap gaan zetten om een eigen huis te gaan kopen in Eindhoven? Een huis kopen is een grote gebeurtenis in je leven waar nogal wat bij komt kijken. Daarom hebben we voor jou tien tips voor bij een huis kopen in Eindhoven.

10 tips voor als je een huis gaat kopen in Eindhoven

1. Zoek naar een huis wat past bij jouw budget

In Eindhoven wordt vaak boven de vraagprijs geboden voor een woning. Je hebt dan misschien de neiging om te hoog te bieden als je je droomhuis hebt gevonden omdat je niet wilt dat iemand anders het voor je neus weggekaapt. Om dat te voorkomen is het verstandig eerst je financiële plaatje helder te krijgen voordat je op zoek gaat naar een huis. Als je hebt vastgesteld wat je financiële mogelijkheden zijn en hoeveel kun je lenen kun je op zoek gaan naar een woning die past bij je budget.

2. Kijk altijd naar verschillende huizen

Het is ook verstandig om meer huizen te bekijken in je prijsklasse als je een huis gaat kopen in Eindhoven, ook huizen die niet je eerste keus hebben. Huizen zien er op een plaatje altijd anders uit, dus je weet nooit wat je ervan vindt voordat je het huis in het echt hebt bekeken.

3. Maak een wensenlijst waar de woning aan moet voldoen

Maak voordat je gaat zoeken een lijst met je wensen en je eisen. Dat kunnen zaken zijn als waar je in Eindhoven wilt wonen, een tuin, een garage of een supermarkt op loopafstand. Verdeel de wensen op ‘essentieel’ en ‘leuk om te hebben’ en neem de lijst mee als checklist als je huizen gaat bezichtigen.

4. Maak een zoekopdracht in Funda voor je droomhuis

Met het lijstje wat je bij punt 4 hebt gemaakt kun je ook een zoekopdracht plaatsen bij een website als Funda als je een huis wil kopen in Eindhoven. Je krijgt dan dagelijks een email van Funda met de huizen die je zoekopdracht oplevert.

5. Hou rekening met toekomstige plannen

Een huis koop je meestal voor een langere termijn. Hou daarom rekening met toekomstplannen, bijvoorbeeld als je denkt aan gezinsuitbreiding. Kijk dan of er een school op loopafstand is, of het huis een tuin heeft en of het mogelijk is een uitbouw of aanbouw te realiseren.

6. Leer de buurt kennen voordat je een huis koopt

Het is ook erg belangrijk om te weten in wat voor buurt het huis staat wat je wilt gaan kopen. Kijk naar parkeergelegenheid, kroegen of doorgaande wegen die geluidsoverlast kunnen veroorzaken en de mogelijkheden van het openbaar vervoer.

7. Doe altijd een tweede bezichtiging

Doe altijd nog een tweede bezichtiging als je een huis hebt gevonden. Plan de bezichtiging bij voorkeur op een ander moment van de dag zodat je kunt zien hoe het huis eruit ziet met een andere lichtval. Bovendien kun je dan de zaken waar je over twijfelt beter bekijken en zie je de tweede keer ook veel meer details.

8. Laat je niet leiden door je emoties

Omdat de aankoop van een huis zo’n grote gebeurtenis is, wordt het al snel lastig om emoties buiten het aankoopproces te houden. Maar probeer het hoofd koel te houden en neem de tijd om je beslissing te maken. Beslis op basis van feiten en niet je gevoel om een miskoop te voorkomen.

9. Vraag de verkopende makelaar om je op de hoogte te houden

Vraag wanneer je je droomhuis hebt gevonden of de verkopende makelaar in Eindhoven je op de hoogte wil houden van eventuele ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld biedingen van een andere potentiële koper. Zo voorkom je dat de woning plotseling verkocht is en je droomhuis je aan je neus voorbij gaat.

10. Laat je helpen door een aankoopmakelaar 

Wil je zeker weten dat je alle stappen goed doorloopt als je een huis gaat kopen in Eindhoven? Roep dan de hulp in van een aankoopmakelaar die is aangesloten bij de NVM die jou helemaal kan ontzorgen tijdens het aankoopproces.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan