Nieuws Rik Feijen 23 mei 2019

Huis verkoopklaar maken

Ben jij van plan je huis te verkopen? Dan zijn er waarschijnlijk nog wat voorbereidingen nodig. Natuurlijk wil je je huis snel verkopen voor een goede prijs. Daarom is het belangrijk dat je je woning zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor potentiële kopers. Wij geven je 5 tips om je huis verkoopklaar te maken!

Tip 1: De grote schoonmaak

Om een goede indruk van het huis te krijgen is het voor de bezichtigingen belangrijk dat de potentiële kopers een schoon en opgeruimd huis aantreffen. Zorg er daarom voor dat alles goed schoon en spinnenwebvrij is. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Start dan gewoon bij de voordeur en werk vanuit hier het hele huis per ruimte af. De hal is het allereerste wat de potentiële kopers zien dus deze indruk moet meteen goed zijn. De plekken waar je de meeste tijd doorbrengt zullen veel aandacht krijgen van de kopers. Voor de woonkamer is het daarom belangrijk dat deze er schoon en comfortabel uitziet. De kijkers moeten zich er in gedachten al kunnen zien zitten. Vooral de keuken en de badkamer moeten een hygiënische indruk maken. Maak deze ruimtes dus echt goed schoon, zodat er nergens meer kruimels, afval, vlekken of kalk en schimmel te bekennen zijn. Door de bedden in de slaapkamers op te maken ogen ze groter en verzorgd. Lucht tot slot het huis even helemaal door, zodat het overal fris ruikt.

Tip 2: Klusjes en reparaties

Een verzorgde indruk houdt ook in dat kleine gebreken en schoonheidsfoutjes uit de weg moeten worden geruimd. Controleer je huis daarom, van binnen en van buiten, op beschadigingen in het schilderwerk, lekkende kranen, kapotte lampen, losse plinten en ander klein onderhoud. Een mooi onderhouden huis zal bij de kijkers een aantrekkelijke eerste indruk geven.

Tip 3: Zorg voor licht

Daglicht doet wonderen voor je huis. Het maakt je woning gezelliger, open en ruimer. Zorg daarom dat je de gordijnen helemaal open hebt en de rolluiken of jaloezieën omhoog rolt. Meubels die de lichtinval blokkeren kun je eventueel verplaatsen of weghalen. Door je ramen even af te soppen geef je de kijkers een heldere blik naar buiten.

Tip 4: Alleen het nodige

Niet iedereen heeft dezelfde smaak qua meubilair en decoratie, dus schilderijen, matjes, foto’s en andere accessoires die jij mooi vindt staan de koper misschien niet zo aan. Bovendien kunnen onnodige spullen de kijker alleen maar afleiden. Zorg daarom voor een neutrale uitstraling, zodat de kijker makkelijker door jouw inrichting heen kan kijken en zich een beeld kan vormen van de woning. Zij moeten zich ten slotte in jouw woning kunnen zien wonen.

Tip 5: Vergeet de tuin niet

Niet alleen het huis verdient wat aandacht tijdens het verkoopklaar maken van je woning. Ook de tuin is een bepalende factor voor de indruk van de kijkers. Ruim je tuin daarom helemaal op, haal het onkruid weg, maai het gras en snoei struiken en bomen als dat nodig is. Met schone tuinmeubels zorg je dat je tuin gezellig en verzorgd overkomt. Zo maakt ook je exterieur een goede indruk als de kijkers naar buiten kijken.

Hopelijk kun je met deze tips vooruit tijdens de voorbereidingen voor de verkoop van je huis. Is jouw huis hierna helemaal verkoopklaar? Dan kun je gaan starten met de verkoop!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan