Nieuws Rik Feijen 19 november 2019

Huis verkopen met behulp van social media

Verkoop jij je huis zelf? Dan moet je op zoek naar kanalen om je huis onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Een kanaal waarmee je een breed bereik hebt is social media. Social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken? Dit kanaal geeft jou in één klap toegang tot jouw gehele sociale netwerk én hun sociale netwerken. Zeker de moeite waard dus, maar hoe doe je dat dan?

Deel jouw advertentie

Heeft jouw huis een advertentie op een van de huizenplatformen? Vaak kun je deze pagina delen met je netwerk via Facebook of Twitter. Dit kun je dus ook doen met jouw huis. Op deze manier loopt het bereik van je advertenties op deze platformen snel op en voorzie je je doelgroep meteen van de juiste informatie!

Maak gebruik van de professionele foto’s

Zonder goede foto’s wordt het verkopen van je huis niet eenvoudiger. Met professionele foto’s kun je geïnteresseerden een kijkje geven in jouw huis en ze verleiden om over te gaan op een bezichtiging. Bovendien wordt er op social media dagelijks heel wat af gescrold. Doordat er tegenwoordig zo veel content voorbij komt is het belangrijk dat je op valt met jouw advertentie. De beste manier om dit te doen is door middel van mooi beeldmateriaal. Zorg dus dat je mooie foto’s in je bericht gebruikt. Zo heb je de grootste kans dat iemand tijdens het scrollen bij jouw bericht stopt om het beter te bekijken.

Schrijf een pakkende tekst

Professionele foto’s zorgen voor een goede eerste indruk van je huis. De tweede stap is het inhoudelijk overtuigen van de potentiële koper. Hiervoor heb je een sterke verkooptekst nodig. Geef in je bericht een goede, objectieve beschrijving van je huis. Maak het niet te lang, zodat je mensen niet afschrikt met een enorme lap tekst. Probeer objectief te blijven, maar speel tegelijkertijd in op de emotie van de lezer. Geef bijvoorbeeld aan waarom jij jouw huis zo fijn vindt om te wonen. Wil je meer tips over het schrijven van een goede verkooptekst? Lees dan deze blog !

Maak een Facebookpagina voor je huis

Facebook is nog steeds één van de meest populaire social media platformen. Door hier jouw huis vindbaar op te maken kun je dus veel mensen bereiken. Een unieke manier om dit te doen is door een pagina aan te maken speciaal voor jouw huis. Zo kun je informatie, foto’s, details en updates over je huis op één plek delen met geïnteresseerden. Je kunt ook mensen uitnodigen om je pagina leuk te vinden.

Delen, delen, delen

Heb je een bericht gedeeld met jouw sociale netwerk op social media? Dan is het tijd om aan je bereik te werken. Vraag je vrienden en familie om het bericht te delen met hun netwerk, het bericht leuk te vinden of commentaar te geven. Hoe meer interactie er met jouw bericht is, hoe meer je het algoritme van het social media kanaal stimuleert om het vaker te tonen. En dat is uiteindelijk wat je wilt: hoe meer mensen jouw huis zien, hoe eerder je het verkoopt!

Sta jij op het punt jouw huis te koop te zetten? Bekijk dan onze verkooppakketten en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan