HuizenmarktNieuws Rik Feijen 28 juli 2021

Huizen te koop in Veldhoven

Wil je graag weten of er leuke huizen te koop zijn in Veldhoven? Veldhoven is een gezellige gemeente ten westen van Eindhoven die grenst aan vliegveld Eindhoven. Ideaal dus als je naar Eindhoven wilt forensen. Je woont rustiger en landelijker dan in Eindhoven, maar toch dichtbij de stad. Voor mensen die in Eindhoven werken en op zoek zijn naar rust is Veldhoven dan ook een favoriete uitwijkmogelijkheid bij het kopen van een huis. Ben je op zoek naar huizen die te koop zijn in Veldhoven en ben je benieuwd naar wat je moet weten als je hier een huis wil kopen, lees dan het onderstaande artikel.

 

Huizen te koop in Veldhoven: schakel een aankoopmakelaar in

Bij een huis kopen komt meer kijken dan je misschien zou verwachten. Het is ook geen T-shirt wat je koopt, maar een object waar je jezelf voor langere tijd aan committeert en waar je vaak ook een lening of een hypotheek voor moet afsluiten. Het hele koopproces en het opstellen van een koopcontract kan dan ook behoorlijk ingewikkeld zijn. 

Een aankoopmakelaar kan het aankoopproces van een huis een stuk eenvoudiger voor je maken. De aankoopmakelaar treedt namelijk op als een bemiddelaar tussen jou en de verkopende partij. Hij helpt je om je droomhuis te vinden, voert de onderhandelingsgesprekken met de verkoper of de makelaar in Veldhoven, en helpt je bij alle juridische en notariële kwesties die komen kijken bij het kopen van een huis. Een goede aankoopmakelaar ontzorgt je, luistert naar wat je wensen zijn en loodst je door allerlei lastige juridische kwesties heen. Voordat je kijkt of er huizen te koop zijn in Veldhoven kun je daarom beter eerst op zoek gaan naar een betrouwbare aankoopmakelaar.

 

Hoe vind je een betrouwbare aankoopmakelaar in Veldhoven?

Een goede en betrouwbare aankoopmakelaar is onmisbaar wanneer je een huis wilt kopen. Maar hoe weet je of het een goede aankoopmakelaar is? Tegenwoordig kan namelijk iedereen zich een makelaar noemen, het is geen beschermd beroep meer. Om jezelf te beschermen tegen ongekwalificeerde makelaars kun je controleren of een makelaar is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Om lid te kunnen worden van deze brancheorganisatie moet een makelaar aan strenge eisen voldoen en wordt hij regelmatig gecontroleerd op kwaliteit. Easie is bijvoorbeeld een makelaarskantoor wat is aangesloten bij de NVM en actief is in Eindhoven en ook in Veldhoven. Je kunt bij Easie zelf bepalen welk deel van het aankoopproces je zelf wilt regelen en wat je aan de deskundige makelaars wilt overlaten. Bovendien rekenen ze een vaste prijs voor een dienstenpakket en krijg je dus niet te maken met een hoog makelaarscourtage. Door te kiezen voor een NVM-makelaar weet je zeker dat je goed door het aankoopproces wordt begeleid en kun je zorgeloos een huis kopen.

 

Huizen te koop in Veldhoven: Hoe is het wonen in Veldhoven?

Wil je verhuizen naar de Metropoolregio Eindhoven dan kun je ook eens kijken naar huizen die te koop zijn in Veldhoven. De gemeente Veldhoven die zo’n 45.500 inwoners telt ligt ten westen van Eindhoven en bestaat al sinds 1295. De gemeente grenst aan de oostzijde aan vliegveld Eindhoven. In Veldhoven is het uitgesproken prettig wonen. Je kunt er genieten van bourgondische levensstijl, kunst en cultuur. Wat Veldhoven zo charmant maakt is dat er nog veel oude gebouwen zijn die herinneren aan de rijke ontstaansgeschiedenis en wordt omringd door bossen en natuurgebieden. Veldhoven heeft veel leuke uitgaansgelegenheden in het centrum, een bioscoop en er zijn tal van evenementen en bezienswaardigheden als Museum 't Oude Slot en Zoo Veldhoven. En natuurlijk mag het vieren van Carnaval niet ontbreken in dit Brabantse dorp. Volgens de inwoners is Veldhoven een fijne plek om te wonen en werken. 

De gemiddelde prijs van huizen die te koop zijn in Veldhoven ligt rond € 3.370,-. per vierkante meter. De huizen die te koop zijn in Veldhoven variëren van appartementen en eengezinswoningen tot ruime vrijstaande villa’s omringd door groen. Als je dus op zoek bent naar een koophuis in Veldhoven zit er vast iets voor je bij.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan