Nieuws Anne Fleur Kolthof 4 januari 2023

In de publiciteit: De Manderij

“Na dertig jaar komen er toch nog woningen en een supermarkt op de plek van groentewinkel Bertje Manders in Stiphout.”

“De plannen voor De Manderij stammen al uit 1993. Het project komt uit de koker van de zes kinderen van groenteboer Bert Manders. Door bezwaren, rechtszaken, wijzigingen van plannen en andere oorzaken is er na dertig jaar nog steeds geen steen gemetseld. Toine Manders, Europarlementariër en een van de kinderen, is hartstikke blij dat er eindelijk garen op de klos komt. We zijn er al zo lang mee bezig. Ik wil wel meemaken dat er iets gaat gebeuren.”

Appartementen en stadswoningen

Binnenkort gaan de woningen in de verkoop. Bij een plein aan de Dorpsstraat, waar tot maart 2021 de groentewinkel van Bertje Manders stond, komt een gebouw met op de begane grond een supermarkt en erboven achttien appartementen verdeeld over drie bouwlagen. Het parkeerterrein biedt ruimte aan 66 auto’s. Aan de achterkant, bij De Boogaard komen zeven stadswoningen met een kantoor of bedrijfsruimte. Deze bewoners krijgen een parkeergarage met ingang aan De Boogaard.

Uitstekende woonlocatie

De broers en zussen Manders kunnen in principe snel vooruit omdat ze al sinds 2016 een vergunning op zak hebben. Ze hadden nu liever een iets kleiner en beter betaalbaar plan gebouwd, maar daarop zijn bezwaren gekomen.

Vorige maand heeft de Raad van State beslist dat het afgeslankte bouwplan niet door kan gaan. Daarom zijn nu de originele tekeningen, met een paar honderd vierkante meter meer supermarkt bij de Dorpsstraat én zeven woningen aan De Boogaard met parkeerkelder, weer uit de kast gehaald.

Er is nog geen overeenkomst met een supermarkt die zich in De Manderij gaat vestigen. Maar dat komt goed, is Manders’ stellige overtuiging. Het zal na de Jumbo de tweede super aan de Dorpsstraat worden. ,,We zijn in gesprek. De puntjes moeten nog op de i worden gezet. De locatie is goed. Daar wil iedere supermarkt zitten”, zegt hij vol vertrouwen.

Nieuwbouw Stiphout

,,We moeten ook gewoon door. Je kunt niet meer op elkaar zitten wachten”, gaat Manders verder. ,,Er is al veel gebeurd in de straat. Helaas niet bij ons, omdat er bezwaren waren. Wij willen voor Stiphout een mooi plan maken. Het is teleurstellend dat je zo veel weerstand krijgt van mensen uit de omgeving.”

Veel woorden wil Manders niet meer vuil maken aan het verleden. ,,Positief de toekomst in met iets fatsoenlijks voor Stiphout.”

Volgende week wordt een bouwbord met plaatjes van de nieuwbouw geplaatst op het perceel aan de Dorpsstraat. vb&t Makelaars verwacht dat er veel mensen interesse hebben. ,,De appartementen zijn interessant voor oudere mensen uit Stiphout die kleiner willen gaan wonen”, zegt Manders.

Hij hoopt dat aannemer Van Gerven uit Mierlo voor het eind van het jaar kan gaan bouwen. Rond oktober 2024 zou De Manderij dan klaar zijn.

Bron: ED | Bianca Clerx.

Impressie van de zeven woningen in het plan De Manderij in Stiphout | vb&t Makelaars
Ontwerp: Mare Architectuur & Advies. Toine Manders, Ontwikkelaar De Manderij in Stiphout.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan