Bart Pype 11 augustus 2018

Is jouw woning inbraakproof?

Het is November en de klok is weer verzet, dit betekend dat het weer sneller donker wordt. Deze donkere dagen verhogen de kwetsbaarheid van je woning, dus taak om je woning goed te beschermen. De maand november staat daarom in teken van De Nationale Inbraakpreventie Weken. Tijdens deze weken roept de stichting je op om je woning na te lopen op bepaalde punten om je woning minder inbraakgevoelig te maken.

Wij geven je 5 tips om je woning minder aantrekkelijk te maken voor inbraak!

  • Zorg dat de verlichting rondom je woning goed werkt. Zo kun je buiten (zowel in de voor- en achtertuin) een lamp laten werken op een bewegingssensor of een tijdsschakelaar. Ook in je woning lampen laten branden op een tijdsschakelaar is effectief.
  • Laat geen materiaal rondom de woning staan waarmee op het huis geklommen kan worden, denk hierbij het opbergen of uit bereik leggen van ladders of kliko’s.
  • Plaats op deuren en ramen een goed werkend slot of laat deze eventueel vervangen voor een slot met een keurmerk. Sluit ook altijd ramen en deuren bij afwezigheid en haal het sleutel uit het sleutelgat, inbrekers kunnen namelijk een ruit inslaan en de sleutel uit het sleutelgat halen.
  • Laat wanneer je weggaat voor eventueel een langere periode een bewoonde indruk achter in de woning. Dit kun je doen door bijvoorbeeld wat vuile vaat te laten slingeren op het aanrecht of in het zicht.
  • Tenslotte kun je natuurlijk een alarmsysteem installeren of camera’s waarmee je bijvoorbeeld op afstand je woning kunt bewaken.
terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan