Woninginrichting Rik 6 juni 2022

Je huis volledig inrichten met tweedehands spullen? Het kan!

Heb je net een huis gekocht en ga je verhuizen? Dan ben je waarschijnlijk al genoeg geld kwijt aan de aankoop van je woning en alles wat daarbij komt kijken. Het liefst bespaar je dus op andere zaken zoveel mogelijk. Of misschien wil je meer duurzame keuzes maken en geen nieuwe spullen aanschaffen en zoveel mogelijk dingen een tweede leven geven. Maar je wilt wel dat je nieuwe huis er weer anders uitziet dan je huidige woning en je hebt gewoon zin in een nieuwe start. Ben je er in oppervlakte op vooruit gegaan dan heb je bovendien meer spullen nodig om de ruimte te vullen. Een extra logeerbed of kastruimte om spullen op te bergen, dat loopt als snel in de papieren. Je kunt je huis ook inrichten met tweedehands spullen en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En wat zijn eigenlijk de voordelen?

Meubels met een verhaal

Voor sommige mensen hangt aan het woordje ‘tweedehands’ een negatieve lading. Het is vast goedkope oude troep dat beter naar de vuilstort gebracht kan worden. Maar niets is minder waar. Je kunt ook vintage design meubels kopen. Dit zijn vaak prachtige authentieke stukken waar een mooi verhaal achter schuil gaat. Het hoeft zeker niet alleen te gaan om een IKEA kast die jaren op een studentenkamer heeft gestaan. Door te kiezen voor tweedehands design meubels, kun je je huis op een unieke manier inrichten. Vaak is er van dat meubelstuk maar 1 item of een beperkte oplage en ben je dus verzekerd van een vrij unieke inrichting. Bovendien kan er achter die prachtige lamp of dat unieke schilderij een mooi familieverhaal schuilen. Scoor je dit soort design items tweedehands, vergeet dan niet te vragen naar het het verhaal erachter.

Nieuwe keuken voor een fractie van de prijs

Is de keuken toe aan een upgrade? Dan denk je vast niet zo snel aan het plaatsen van een tweedehands exemplaar. Maar ook keukens kunnen prima worden hergebruikt. Voordat je naar de keukenzaak rent, kijk eerst eens rond of je een keuken kunt vinden die je opnieuw kunt plaatsen. Hierbij moet je wel iets meer geluk hebben. Een keuken wordt vaak op maat gemaakt en daarmee ben je minder flexibel dan wanneer je hem laat ontwerpen. Je moet dus mazzel hebben dat een keuken precies in jouw huis past. Maar met een likje verf of nieuwe greepjes kan een oude keuken er ineens weer als nieuw uitzien.

Aan de slag met de schoonmaakspullen

Laat je niet afschrikken door hoe sommige tweedehands spullen eruit zien. Net als wanneer je een huis gaat bezichtigen dat absoluut niet naar je smaak is ingericht of waar de gaten in het plafond zitten: je moet er even doorheen kunnen kijken. Want onder die laag stof of die grote vlek zit wellicht wel dat pareltje verscholen waar jij naar opzoek bent. Meubels kun je heel goed zelf grondig schoonmaken of het zelfs laten doen. Zo zorg je ervoor dat ze er weer als nieuw uitzien.

Geen dertien in een dozijn

Wanneer je je meubels bij een grote meubelboulevard of de bekendere online winkels dan weet je zeker dat je niet de enige bent met die inrichting. Kies je voor tweedehands spullen dan is je inrichting veel unieker en past hij veel meer bij jouw eigen persoonlijkheid.

Zelf aan de slag

Je kunt ook je eigen meubels een tweede leven geven. Die prachtige fauteuil waar je al een tijdje op was uitgekeken, maar wel enorm lekker zit? In plaats van hem te vervangen kun je er ook voor kiezen om hem opnieuw te laten bekleden. Leg een kleed over de bank en tover hem om tot een nieuw exemplaar. Kijk eens kritisch naar je huidige spullen en ga creatief aan de slag voordat je alles de deur uit doet. Een likje verf kan ook wonderen voor een oude houten eettafel. Heb je direct een middag gevuld met een leuke activiteit.

Waar ga je op zoek?

Tweedehands winkelen is soms net iets meer werk dan wanneer je hetzelfde item nieuw koopt. Je moet vaak in onderhandeling over de prijs, de spullen bij iemand thuis ophalen of elk weekend de rommelmarkten en kringloopwinkels afstruinen af naar dat ene pareltje. Daar ben je allemaal meer kwijt aan tijd dan wanneer je een winkel inloopt, een bank uitkiest en die laat bezorgen. Toch is het de moeite waard om die tijd en energie erin te stoppen. Het scheelt je aanzienlijk veel geld en na een tijdje word je er nog handig in ook.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan