Max van Vugt 25 oktober 2024

Je huis voorbereiden op een bezichtiging; 5 tips

Als je je huis te koop wil zetten, is een bezichtiging ontzettend belangrijk om te doen. Hiermee zorg je ervoor dat je mooie biedingen op je woning zult ontvangen. Maar hoe bereid je je woning op een bezichtiging voor? In deze blog vind je 5 tips die je hoe dan ook van pas zullen komen op dit gebied.

Een frisse lucht

De eerste tip die we je mee willen geven is om frisse lucht in huis te halen. De makkelijkste manier om dit te doen is door alle ramen wijd open te zetten. Hierdoor haal je minder plezierige geurtjes weg en zal je huis een stuk frisser zijn, wat meteen een goede indruk maakt op mensen die je woning bezichtigen. Vermijd tegelijkertijd dat insecten via de open ramen naar binnen vliegen. Overweeg bijvoorbeeld horren van handigehorren.nl om dit te voorkomen.

Alles opruimen

Ten  tweede is het aan te raden om alles op te ruimen. Voor bezoekers is het meestal een afknapper als je huis niet opgeruimd is wanneer men langskomt. Hierdoor zul je minder biedingen ontvangen en je huis minder snel voor een mooi bedrag in de verkoop kunnen zetten. Aan de andere kant wil je ook niet dat het lijkt alsof je woning een show woning is en niemand hier woont. Zorg dus voor een goede balans tussen deze twee uitersten.

Je tuin onderhouden

Een verzorgde tuin draagt wezenlijk bij aan de algehele uitstraling van je woning tijdens een bezichtiging. Begin met het maaien van het gras en het snoeien van eventuele overhangende takken of struiken. Vergeet niet om onkruid te verwijderen en wat kleurrijke bloemen te planten, die direct een levendige en uitnodigende sfeer creëren. Een nette tuin kan potentiële kopers het gevoel geven dat je goed voor je huis zorgt, wat een extra pluspunt is.

Het beste van elke ruimte met licht benadrukken

Licht doet wonderen voor een ruimte; het kan een kamer opener, ruimer, en zelfs levendiger laten aanvoelen. Begin met het gebruik van natuurlijk licht door gordijnen open te schuiven en rolluiken omhoog te doen. Voor donkere of sombere plekken zijn strategisch geplaatste lampen je beste vriend. Kies bijvoorbeeld voor sfeerverlichting om warme en gezellige hoeken te creëren. Spiegel trucs zijn ook effectief: ze reflecteren het licht en geven direct een gevoel van meer ruimte.

Alles hygiënisch maken

Een schoon huis is essentieel als je indruk wilt maken tijdens een bezichtiging. Begin met een grondige schoonmaak waarin je alles, van vloeren tot plafonds, meeneemt. Stof zorgvuldig alle hoekjes af en vergeet niet eventuele spinnenwebben of vlekken op muren te verwijderen. Naast de standaard schoonmaakmiddelen kunnen citroen en azijn wonderen doen voor hardnekkige geuren. Je huis laat zo een onuitwisbare positieve indruk achter.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan