Woninginrichting Rik 19 september 2022

Je muur schilder je zo

Ben je toe aan verandering in bijvoorbeeld je woonkamer? Dan kun je dat eenvoudig aanpakken door je muren te schilderen. Je kunt het werk aan een schilder overlaten, maar het is leuker om het zelf te doen. Vooral als je volgens onderstaand stappenplan te werk gaat.

Stappenplan

1. Bepaal een kleur of kleurencombinatie

Als de huidige kleurencombinatie op je muren je niet meer bevalt, is het tijd om je door anderen te laten inspireren. Pinterest is een goede inspiratiebron maar ook tijdschriften en woonideeën video's kunnen je daarbij helpen. Let er wel op dat de kleur past bij de rest van je interieur.

2. Schaf de benodigdheden aan

Schrijf de oppervlakte van je muren op. Ga ermee naar je verfhandel en vraag een deskundige verkoper hoeveel acryl verf je nodig hebt. Koop ook een roller, twee kwasten en een mengbakje waarin je je verf kunt schenken. Wist je reeds dat voor binnen schilderwerk het gebruik van acryl verf verplicht is? Het is namelijk haast geurloos waardoor het minder schadelijk voor je is.

3. Maak de ruimte zo leeg mogelijk

Haal tenminste alles dat tegen de muur die je wenst te schilderen staat weg. Verwijder ook alle muurdecoratie, waaronder het wandkleed. Bescherm de vloer alvast met oude lakens, gordijnen, karton of kranten. Vergeet overigens niet om je favoriete playlist op te zetten bj het werken.

4. Maak je muren schoon

Ontdoe ze van vuil en vet met een zeepsop dat je natuurlijk goed wegspoelt. Je kunt ook een verfreiniger gebruiken. Werk hierna eventuele oneffenheden met plamuur bij of verwijder beschadigd behang. Laat je het behang zitten dan is het een goede gewoonte om na te gaan of het niet afgeeft als het nat wordt. Maak daartoe een gedeelte van het behang nat en kijk of het kleurvast blijft. In het eerste geval kun je het liever verwijderen of eerst van een grondlaag voorzien.

5. Tijd om te schilderen

Maar niet voordat je de randen van je muur hebt geschilderd met een van je kwasten. Vul daarna het vlak op door horizontale en verticale elkaar overlappende stroken te maken met de roller. Is de eerste laag droog, dan is het tijd voor de tweede en eventueel derde deklaag.

6. Laat het geheel opdrogen en richt de ruimte weer in

Je fris geschilderde muren kun je extra laten opvallen met een leuke muurdecoratie . Kies bij hen voor een item dat bij de rest van je inrichting past. Zorg daarnaast ook dat je rookmelders in orde zijn.

Succes!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan