Woninginrichting Anne Fleur Kolthof 8 mei 2023

Je nieuwe huis inrichten

Een nieuw huis inrichten is een van de leukste dingen om te doen, maar kan ook lastig zijn. Gebruik je je oude meubels? Passen deze wel in de kamers? Hoe ga je ze neerzetten? Het kan ook zijn dat je daarom voor een compleet nieuwe inrichting kiest. Kortom, een heleboel vragen om te beantwoorden. In dit artikel geven we je tips om je nieuwe huis in te richten. 

Maak eerst een plan

Voordat je begint met winkelen of decoreren, is het belangrijk om een plan te hebben. Kijk wat je nodig hebt voor elke kamer, hoeveel ruimte je hebt en wat voor stijl je wilt creëren. Maak indien mogelijk een plattegrond en neem de afmetingen van de kamers en meubels op, zodat je een idee hebt van hoe alles past. Heb je te maken met weinig ruimtes, kies dan voor handige meubels zoals bijvoorbeeld eetkamerstoelen met armleuning

Creëer eenheid met een kleurenschema

Het kiezen van een kleurenschema voor je huis kan helpen om een samenhangende look te creëren. Overweeg om één hoofdkleur te kiezen en deze te combineren met een aantal accentkleuren om je huis er levendig uit te laten zien. Werken volgens een kleurenschema zorgt ervoor dat de spullen in de kamer een eenheid vormen. Hierdoor straalt de kamer meer rust uit.

Begin met de belangrijkste kamers

Wanneer je begint met het inrichten van je nieuwe huis, is het het beste om te beginnen met de belangrijkste kamers zoals de slaapkamer, woonkamer en keuken. Dit zijn de ruimtes waar je het grootste deel van je tijd zal doorbrengen, dus je wilt ervoor zorgen dat ze comfortabel en praktisch zijn. 

Slaapkamer

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis. Het is de plek waar je tot rust komt na een lange dag en waar je je kunt terugtrekken om te ontspannen. De kleur van je slaapkamer is erg belangrijk. Kies voor een rustgevende kleur, zoals blauw, groen of zachtroze. Dit zijn kleuren die helpen om te ontspannen en tot rust te komen. Vermijd felle kleuren, want deze kunnen juist zorgen voor onrust. 

Goed bed

Een goede nachtrust begint bij een goed bed. Investeer daarom in een kwalitatief hoogwaardig matras en een comfortabel bed. Het bed is het middelpunt van de slaapkamer, dus zorg ervoor dat het bed past bij de stijl van de slaapkamer en dat het beddengoed hierop is afgestemd.

Woonkamer

De woonkamer is de plek waar je samenkomt met familie en vrienden om te ontspannen en het gezellig te hebben. Het is daarom belangrijk dat deze ruimte goed is ingericht zodat je je er helemaal thuis voelt.

Investeer in kwaliteitsmeubelen

Het kan verleidelijk zijn om goedkope meubels te kopen om geld te besparen, maar dit kan op de lange termijn duurder zijn. Goedkope meubels gaan eerder kapot. Investeer in kwaliteitsmeubelen die lang meegaan en er goed uitzien zoals een uitschuifbare eettafel. Het is natuurlijk ook belangrijk om voor meubels te kiezen die passen bij je persoonlijke stijl en die comfortabel zijn om te gebruiken.

Kies een centraal punt

Een centraal punt in de woonkamer trekt de aandacht en zorgt voor eenheid. Dit kan bijvoorbeeld een openhaard, een kunstwerk of een televisie zijn. Plaats de meubels rondom het centrale punt om een gezellige sfeer te creëren.

Keuken

In de keuken maak je de heerlijkste maaltijden. Een goed ingerichte keuken zorgt niet alleen voor efficiënt koken, maar ook voor een gezellige sfeer. 

De juiste opstelling

De indeling van de keuken is belangrijk voor de functionaliteit en comfort. Kies een opstelling die past bij jouw persoonlijke stijl en de beschikbare ruimte. Denk hierbij aan een L-vormige keuken, een U-vormige keuken of een kookeiland. 

Persoonlijke details

Je huis moet een weerspiegeling zijn van jou en je persoonlijkheid. Voeg daarom persoonlijke details toe, zoals foto's, kunstwerken, souvenirs en andere decoratieve objecten. Dit zal je huis een unieke uitstraling geven en het gezellig maken. Op deze manier zul je je er al snel helemaal thuis voelen.

Goede verlichting

Goede verlichting kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis. Overweeg om verschillende soorten verlichting te gebruiken, zoals plafondlampen, tafellampen en vloerlampen om de juiste sfeer te creëren in elke kamer.

Kies voor meubels met voldoende opslagruimte

Opslagruimte is belangrijk om een opgeruimd en georganiseerd huis te hebben. Kies daarom voor meubels met ingebouwde opslagmogelijkheden, zoals boekenkasten, dressoirs en kasten. Overweeg ook om slimme opslagoplossingen te gebruiken, zoals opbergdozen en manden.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan