Diensten Anne Fleur Kolthof 13 februari 2023

Kansen: Kopers ontdek nu de huizenmarkt

Tijd om te kopen: gunstig voor starters en doorstromers

Dennis van Freek Hypotheek:

“Er zijn een aantal goede redenen voor zowel starters als doorstromers om NU de markt op te gaan en te verkennen wat de mogelijkheden zijn. “

“Maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs: Afspraak maken in Eindhoven.

  • Er is op dit moment aanzienlijk minder concurrentie in de huizenmarkt.

  • Meer onderhandelingsruimte bij verkopers, wat gunstiger kan zijn voor jouw portemonnee.

  • Rentes zijn de afgelopen tijd aanzienlijk gedaald: 10 jaar vast NHG vanaf 3,98% en 20 jaar vast NHG vanaf 4%, eind oktober 2022 was de 10-jaars NHG rente nog 4,5%

  • NHG-grens verhoogd naar 405.000 exclusief 6% duurzaamheidskosten.

  • 405.000 lenen en aflossen met NHG kost netto circa € 1495 per maand.

    Voor starters tot 35 jaar:

  • Geen overdrachtsbelasting van 2% tot € 440.000 koopsom of waarde tot 35 jaar geldt vanaf moment het passeren bij de notaris.

  • Oók voor doorstromers tot 35 jaar die niet eerder gebruik hebben gemaakt van de vrijstelling (indien je onder de 440.000 koopt).

Patricia van vb&t Makelaars

“We merken dat met name het negatieve sentiment de boventoon heeft. Uiteraard helpt de media hier ook niet bij. Wij vragen daarom aandacht voor een positief bericht en de kansen die er NU zijn voor de kopers op de markt. De markt komt namelijk naar jullie toe.”

“We zien steeds meer aanbod ontstaan, waardoor starters weer kansen krijgen om in aanmerking te komen zonder lange wachtrijen. En ook de prijzen zijn weer steeds meer onderhandelbaar. Wij adviseren om die reden een aankoopmakelaar mee te nemen. Laat je niet gek maken en laat je bij staan door iemand die jouw belangen dient!”

"Ik ben een starter! Waar moet ik beginnen?”

Ja! Wij kunnen een gesprek inplannen met één van de hypotheekadviseurs van Freek Hypotheek.

Het is belangrijk om van tevoren goed op de hoogte te zijn van alle stappen die doorlopen moeten worden. Wij onderscheiden drie stadia bij de aankoop van een woning: een goede voorbereiding, bezichtigen en de uiteindelijke aankoop. Natuurlijk helpt vb&t Makelaars je graag tijdens elke fase!

vb&t Makelaars & Freek Hypotheek

Wij zorgen ervoor dat Freek zorgt voor je hypotheek, in iedere fase van je leven. Of je nu je eerste woning koopt, gaat samenwonen of misschien wel gaat scheiden. Ook als je jouw bestaande hypotheek aan wilt passen.

Freek zoekt voor jou de beste oplossing. We regelen natuurlijk ook alle verzekeringen die erbij horen. Anders dan de gemiddelde hypotheekadviseur houdt Freek de hele looptijd van je hypotheek actief contact met je. Zodat jouw hypotheek mee verandert met jouw leven, jouw inkomen en jouw wensen.

Bekijk direct het koopaanbod van vb&t Makelaars in zowel Eindhoven, Helmond als Den Bosch.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan