HuizenmarktDiensten Rik Feijen 7 april 2021

Kies voor energielabel huis

Je bent misschien wel benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn van energielabel huis. Daar is dan ook erg veel over te vinden, maar het is van groot belang dat jij weet wat de voordelen zijn als jij er eenmaal een hebt. Om te beginnen is het fijn om te weten hoe je woning wordt beoordeeld. Heb je juist een energiezuinige woning en daardoor erg lage maandlasten qua energiekosten? Of heb je juist een onzuinig label en betaal je per maand erg veel geld? Misschien omdat de woning niet goed voorzien is van isolatie of dubbel glas? 

Het zijn vaak de kleine dingen, maar ze kunnen je erg veel geld besparen. Als je een energielabel huis aan hebt gevraagd, dan weet je al vrij snel de beoordeling van jouw woning, maar ook krijg je verbeterpunten. Dit heeft als voordeel dat je je woning weer aan kunt passen zodat het nog energiezuiniger is. Maar stel dat je je woning wil verkopen, dan moet je een geldig energielabel kunnen overhandigen aan de koper(s). Ook dat is dus een reden om hem aan te vragen als je binnenkort wil verhuizen. Maar ook voor jezelf is het fijn om te weten zodat je altijd wat dingen kunt veranderen aan de woning die je maandelijks weer geld besparen. 

Alles over energielabel huis

Als je een energielabel hebt, dan zorgt dat er voor dat je je woning energiezuiniger kunt maken maar ook meer comfort kunt realiseren. Het geeft je namelijk inzicht in hoe zuinig je woning is, maar ook hoe je dat verder kunt verbeteren. Dit is voor veel mensen alleen al een reden om er eentje aan te vragen. 

Neem in ieder geval de tijd om dat allemaal goed te regelen. Je kunt meerdere offertes aanvragen bij energieadviseurs, dan kun je van daaruit kijken met welke offerte je akkoord gaat en dan een afspraak inplannen. De adviseur komt dan naar je toe, zal ook vragen om documenten en facturen als je bijv. al verbeteringen aan de woning hebt laten doen. Dit kan dan allemaal worden meegenomen in de beoordeling van de woning.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan