Naomi Doomen 3 juli 2024

Kleine projecten laten waarde van een woning stijgen

Ben je voornemens om op korte termijn je woning te verkopen? Begin tijdig aan het uitvoeren van kleine, vaak kortlopende projecten die je helpen de woning op te frissen. Door je huis een frisse uitstraling te geven, zal een potentiële koper sneller geneigd zijn om een bod uit te brengen. Het is voor deze koper prettig te weten dat hij of zij de woning direct kan betrekken. Een makelaar kan je bij een eerste oriënterend gesprek meer vertellen over de klussen die waarde van jouw woning positief kunnen beïnvloeden. Dit artikel vertelt je er in algemene zin alvast meer over. 

Zorg voor een nette afwerking van je wanden 
Door de jaren heen kan de wandafwerking beschadigd zijn geraakt. Denk aan kinderen die met een potlood of stift op de wand hebben gekleurd, een strook behang die inmiddels loskomt van de muur, enzovoorts. Werk de wanden in huis opnieuw af, om je ruimtes een nette uitstraling te geven. Kies bij het afwerken van de wanden voor een kleur of stijl die aansluit bij de laatste trends en past bij de smaak van een breed publiek. 

Haal vooraf de juiste tools in huis om deze klus snel en comfortabel uit te kunnen voeren. In grote magazijnen maakt men vaak gebruik van een bordes trap, doordat deze breder is dan een klassieke aluminium trap. Vergelijkbaar met zo’n verrijdbare bordes trap in magazijnen, zou je bij een renovatie van de wanden in huis voor een rolsteiger kunnen kiezen. Zo kun je in één keer een breder oppervlak schilderen of behangen en sta je steviger. 

Realiseer extra opbergruimte in de verschillende kamers 
Toen je de woning zelf betrok hadden je spullen een vaste plek in een kast, achter het schot op zolder, enzovoorts. Door de jaren heen zal je steeds meer spullen in huis hebben gehaald, waardoor je inmiddels mogelijk kampt met een tekort aan opbergruimte. Los het op, door wat extra kasten te plaatsen of zelf een fraai wandmeubel te realiseren. Er zijn verschillende websites waarop je de benodigde bouwmaterialen op maat kunt bestellen. Zo is het creëren van extra opbergruimte niet ingewikkeld en snel uit te voeren. 

In algemene zin geldt dat potentiële kopers vaak veel waarde hechten aan voldoende opbergruimte in een woning. Het is vervelend wanneer het speelgoed van de kinderen, je eigen gereedschap of bijvoorbeeld de ordners met je administratie voortdurend in het zicht liggen.  

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan