Tuin Rik 16 december 2022

Kunstgras als de ideale oplossing

Als je groene vingers hebt dan moet je er misschien niet aan denken, maar anders is kunstgras de oplossing! Kunstgras in de tuin is een goede oplossing als je het hele jaar door wilt genieten van een groene uitstraling. Als jouw tuin deels beschut ligt of je niet de tijd hebt voor het onderhouden van gras, dan is kunstgras een goed alternatief.

De voordelen van kunstgras

In een notendop is kunstgras ideaal, omdat het altijd groen blijft, je nooit meer hoeft te maaien en het is waterdoorlatend. Echter, er zijn nog veel meer voordelen! Allereerst is het goedkoop, omdat het een eenmalige investering is en het daarnaast onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft er namelijk niet naar om te kijken met maaien, sproeien of bemesten want dit is niet nodig. Kunstgras kan overal worden gelegd en het is weerbestendig, slijtvast en natuurlijk kleurvast. Je hoeft niet bang te zijn dat je gras bruin wordt doordat het wordt beschut! Tot slot hoef je nooit meer dat vervelende onkruid te verwijderen en als je kinderen hebt is het ook veilig in gebruik. Kunstgras voelt namelijk zacht aan, het schuurt niet en het is zeer geschikt voor speeltoestellen. Wie wil er nou niet een mooie kunstgras tuin?

Welke soorten kunstgras zijn er?

Kunstgras kun je op diverse plekken plaatsen, zoals de tuin, het balkon of voor op een speelveld. Er zit echter wel een verschil in de soorten kunstgras. Zo is er grastapijt en grasmat. Grastapijten zijn groen en hebben sprietjes, maar hierbij valt wel meteen op dat het niet echt gras is. Het is goedkoper in aanschaf, maar het gevolg hiervan is dat de kwaliteit relatief lager is als je het vergelijkt met ander kunstgras. Om water op het tapijt tegen te gaan zitten er drainage-gaten in. Op deze manier blijft er geen water achter en word schimmelvorming voorkomen. Grasmatten kunnen speciaal op maat worden gemaakt en het wordt voornamelijk gebruikt voor de aanleg van een gazon in tuinen. De zachtheid van het gras wordt bepaald door de dichtheid en hoogte van de grassprieten. Deze variant heeft meerdere jaren garantie op bijvoorbeeld duurzaamheid, vochtdoorlaatbaarheid en slijtage. 

Kunstgras leggen

Je kunt kunstgras laten leggen, maar je kunt dit ook zelf doen. Je kunt het vergelijken met een straatje leggen, omdat je met ongeveer hetzelfde rekening moet houden. Zo moet je letten op de stabiliteit van de ondergrond, maar ook naar de mogelijkheden van waterafvoer. Een goede basis voor het leggen van kunstgras is al het halve werk!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan