Woninginrichting Rik Feijen 7 april 2021

Kunstgras in de tuin zie je steeds meer

Velen van ons kennen de voordelen van een kunstgrasmat.

Het biedt een gezonde en aantrekkelijke grasmat voor een achtertuin of gazon. Veel mensen worden echter nog steeds niet op idee gebracht om kunstgras op hun erf te hebben. De belangrijkste reden waarom kunstgras niet altijd populair is, is vanwege het hoge prijskaartje. Natuurlijk krijg je een fantastisch uitziend kunstgrasmat die heel lang meegaat, maar tegen welke prijs?

Vereist weinig onderhoud

Een van de meest dwingende redenen waarom kunstgras zo'n geweldig alternatief is voor natuurlijk gras. Gelukkig vergt het weinig onderhoud. Wat bij echt gras nodig is, is maaien en trimmen tijdens het natte seizoen, bemesten tussen de semesters door en af ​​en toe schoonmaken om de messen er scherp uit te laten zien. Je hoeft je met kunstgras hierover geen zorgen te maken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over onkruid; kunstgras hoeft niet te worden vervangen zoals natuurlijk gras dat doet. Een ander uitzonderlijk voordeel van kunstgrasmat is dat de sprieten niet te snel slijten, waardoor je veel langer kunt genieten van een hoogwaardige kunstgrasmat. Je bespaart geld op het onderhoud van je gazon en landschapsarchitectuur, terwijl je jaar na jaar van je investering geniet.

Verlaag je energiekosten

Een ander belangrijk voordeel is dat je het hele jaar door een mooi, egaal groen gazon hebt. Bij andere soorten gras, vooral in ruwere klimaten, is het mogelijk dat je alleen gras hebt tijdens de warmere zomermaanden. Met kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een prachtig gazon, ongeacht het weer buiten. Het kan ook helpen je energiekosten te verlagen, omdat het veel handiger en kosteneffectiever is om te gebruiken voor verwarming en koeling. Het kunstgras wordt een steeds populairder alternatief voor natuurgras. Het is veilig, gemakkelijk te onderhouden en zeer effectief. Met al deze voordelen, waarom zou je het niet voor jouw tuin kiezen? Praat met een installatiebedrijf bij je in de buurt voor meer informatie. Zij kunnen de vele voordelen van kunstgras bespreken en je helpen de juiste beslissing te nemen.

Geef je tuin een aantrekkelijke charme

Voeg wat toe aan de verleidelijke aantrekkingskracht en rustieke charme van je vooringang met de weerbestendige, duurzame kunstgraskrans. Het realistische oppervlak en het rijke, luxueuze gevoel zorgen gegarandeerd voor een welkome afwisseling van hitte, zon, regen of zonneschijn. Kunstgras biedt vele voordelen, waaronder eenvoudig onderhoud, weinig onderhoud, betaalbaar, gemakkelijke installatie en gemakkelijk transport naar de door jou gewenste locatie. De krans is een perfect accent voor elk huis, ongeacht het type structuur waarop hij staat.

Irrigatie

Een andere belangrijke investering in je huis en tuin is een irrigatiesysteem met een automatische irrigatiesysteemcontroller waarmee je de juiste hoeveelheid water op je kunstgras kunt programmeren. Als je een groter huis hebt of meer dan een of twee tuingebieden, kan dit een van de belangrijkste investeringen zijn die je doet. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen in irrigatiesystemen, waaronder handmatig, halfautomatisch, automatisch en gecombineerd. Er zijn ook verschillende gietschema's beschikbaar; sommigen zullen een dagelijkse dienst verlenen, terwijl anderen kunnen worden geprogrammeerd voor een week.

De conclusie

Het kwalitatieve en mooie kunstgras kan voor jou een geweldige manier zijn om je huis en tuin te verjongen. De weelderige groene uitstraling die het creëert, is moeilijk te evenaren en je kunt garanderen dat het de algehele uitstraling van elke achtertuin of tuin zal verbeteren. De verschillende soorten kunstgras installaties hebben echter wel een beperkte hoeveelheid onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het er op hun best uitziet. Als je de instructies van de fabrikant netjes volgt, dan zou je je kunstgras zonder al teveel gedoe heel makkelijk moeten kunnen onderhouden.    

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan