Verbouwing Rik Feijen 11 januari 2022

Laat zonnepanelen installeren op je huis

Vind je het idee van zonne-energie leuk, maar ben je er nog niet helemaal van overtuigd dat het iets voor jou is? Zonne-energie heeft het leven van Nederlanders in het hele land veranderd en heeft ze geholpen om geld te besparen, vervuiling te verminderen en waarde toe te voegen aan hun huizen. Het is dus zeker een aanrader om te kiezen voor deze groene vorm van stroom bij overstappen energie, al is het nog beter om zelf zonnepanelen te laten installeren op het dak van je huis. In dit artikel informeren we je over wat hier de voordelen van zijn! 

Geweldige investering

Je zonnepanelensysteem zal je geld besparen zodra het wordt ingeschakeld, maar de voordelen van zonne-energie lopen tot ver in de toekomst. Inderdaad, hoe langer je je systeem hebt, hoe meer voordelen je geniet. De meeste zonnesystemen zijn in minder dan vijf jaar terugverdiend en voegen ook nog eens waarde toe aan je woning. Bovendien bieden veel leveranciers, voor volledige gemoedsrust, allemaal 25 jaar beperkte stroomgaranties, samen met brancheconcurrerende garanties op onderdelen en vakmanschap. Dit betekent dat je zonnepanelen zijn ingesteld om je geld te besparen en het milieu te ondersteunen, zowel op korte als op lange termijn. 

Lagere energierekening

We kennen allemaal dat gevreesde gevoel dat komt als je je energierekening in de post ziet. Hoeveel kost het? Heb je genoeg begroot? Het hebben van het juiste zonne-energiesysteem op je dak verlicht deze spanning. Leveranciers werken met je unieke wensen en behoeften om ervoor te zorgen dat je zonne-energiesysteem zowel binnen je budget valt als ontworpen om je besparingen te maximaliseren. Je hebt het nieuws gezien, helaas gaan de stroomkosten maar één kant op en dat is omhoog. Je moet dus steeds meer betalen voor je verbruikte energie, maar als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, heb je hier geen last van! 

Beter voor het milieu

Het installeren van zonnepanelen op je dak is een van de gemakkelijkste en meest praktische manieren om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Hoewel de meesten van ons zich graag zouden willen verzamelen in de regenwouden van de wereld of de oceaan zouden willen verkennen op zoek naar illegale stropers, is het niet iets waar we normaal gesproken aan toe komen! In je eigen huis beginnen is een fantastische manier om te laten zien dat je je ecologische voetafdruk wilt verkleinen. Door een klein zonne-energiesysteem van 1 kW te installeren, wordt zelfs voorkomen dat er jaarlijks maar liefst 1,5 ton koolstof vrijkomt. Zo duurzaam zijn die zonnepanelen dus! 

Zeer kosteneffectief

De kosten voor het produceren en installeren van zonne-energiesystemen zijn drastisch gedaald in vergelijking met systemen van slechts tien jaar geleden. Een zeer competitieve markt en een enorme wereldwijde vraag blijven de prijzen drukken en het is geen wonder dat de industrie wereldwijd een hausse doormaakt. Daarnaast zou je mogelijk ook nog gebruik kunnen maken van overheidsstimulansen om de aanschafprijs van de zonnepanelen te verlagen, waardoor het systeem dus nog kosteneffectiever voor je wordt.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan