Verbouwing Rik 14 oktober 2022

Maak de trap mooier en veiliger met antislip trap tape

Het inrichten van een huis is voor velen leuk om mee bezig te zijn. Soms bij een verhuizing en soms omdat sommige delen van het huis toe zijn aan een opknapbeurt. Een van de ruimtes in huis die vaak minder aandacht of prioriteit krijgt dan andere ruimtes, is de trap en het trappenhuis. 

De meeste huizen in Nederland hebben het woongedeelte beneden en de slaapkamers boven. De trap is dan ook een veel belopen gedeelte van het huis en vaak zeker de moeite waard om aandacht aan te besteden, zodat deze ruimte niet alleen veilig is, maar ook mooi aansluit bij de rest van het interieur. Een toevoeging aan de trap die zowel goed is voor de uitstraling, alsook de veiligheid, is een antislip trap tape. 

Een veilige trap voor de kinderen is belangrijk

Vooral in gezinnen met kinderen is de trap nog weleens een speeltuin en wordt er volop van de trap gegleden voor het plezier. Dit kan natuurlijk erg gevaarlijke situaties opleveren en vooral wanneer kinderen met alleen sokken over een houten trap lopen of rennen dan is een uitglijder zo gemaakt. 

Door de rubber antislip trap tape op de trees te bevestigen word je wanneer je naar beneden loopt automatisch afgeremd en kun je niet meer zo makkelijk over de hoeken van de trap glijden. Een bijkomend voordeel, is dat het rubber bovendien een dempende werking heeft en ook het geluid dat gemaakt wordt wanneer er iemand over de trap loopt beperkt kan worden. 

Knip of snijd de strips helemaal zelf op maat

Naast de demping van het geluid en het afremmen van het tempo op de trap, is er nog een groot voordeel verbonden aan het gebruik van antislip tape. De tape beschermt namelijk de meest slijtage gevoelige plekken op de trap en daarmee blijft het lakwerk aanzienlijk langer in een goede conditie. 

Voor het plaatsen van de rubberen tape hoef je overigens geen specialist te zijn, want iedereen kan deze makkelijk zelf plaatsen. Het rubber is makkelijk met een schaar of scherp mes op maat te snijden. Je kan ervoor kiezen om de strip over de hele rand van de tree te laten lopen of alleen over het midden afhankelijk van jouw wensen. De zelfklevende lijm op de strip zorgt ervoor dat deze direct goed blijft zitten en ook jarenlang op haar plaatst blijft.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan