Nieuws Anne Fleur Kolthof 16 april 2024

Maak het beste van je huis: Tips voor Sanibroyeurs en droge kruipruimtes

Welkom thuis! In elk huis doen zich wel eens situaties voor die om een handige oplossing vragen. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over het plaatsen van een extra toilet, maar zag je op tegen de enorme verbouwing? Of ontdekte je water in de kruipruimte en wist je niet waar je moest beginnen met opruimen? Geen zorgen! Vandaag neem ik je mee door enkele praktische tips die deze veelvoorkomende huisproblemen snel en eenvoudig helpen oplossen.

Een extra toilet in huis

Stel je voor: je wilt een extra toilet in de zolder of kelder, maar het idee van hakken en breken door je hele huis houdt je tegen. Hier komt de Sanibroyeur te hulp. Dit handige apparaat, een toilet met ingebouwde vermaler, maakt het mogelijk om een wc te installeren bijna overal in je huis, zelfs waar geen directe afvoerlijn beschikbaar is.

Het installeren van een Sanibroyeur is eenvoudiger dan je denkt. Het apparaat heeft alleen een wateraansluiting en een stopcontact nodig, en kan eenvoudig worden gekoppeld aan een bestaande afvoerlijn. De ingebouwde vermaler zorgt ervoor dat alles netjes wordt verwerkt en weggevoerd, zelfs door kleinere buizen. Dit betekent minder ingrijpende bouwwerkzaamheden en meer flexibiliteit in waar je jouw extra toilet plaatst — ideaal voor lastig bereikbare of ongebruikelijke plekken in huis.

Wateroverlast in de kruipruimte aanpakken

Ontdekken dat je kruipruimte onder water staat, is voor veel huiseigenaren een nachtmerrie. Waterophoping daar kan leiden tot schimmelgroei, aantasting van je huisconstructie en een broedplaats worden voor ongedierte. Maar hoe tackle je dit probleem effectief?

De eerste stap is het identificeren van de oorzaak. Is er sprake van een lekkage of komt het water van buitenaf door een hoge grondwaterstand? Zodra je dit weet, kun je gericht actie ondernemen. Een goede aanpak is het plaatsen van een dompelpomp om het water weg te pompen en herhaling te voorkomen door verbeterde isolatie en ventilatie aan te brengen. Deze stappen helpen om het huidige probleem te verhelpen. Daarnaast worden ook toekomstige incidenten hierdoor voorkomen.

Zowel het installeren van een Sanibroyeur om je leefruimte te verbeteren, als het aanpakken van water in de kruipruimte om schade aan je huis te voorkomen, zijn oplossingen die je met de juiste kennis makkelijk uit kunt voeren.

Met deze tips kun je niet alleen je huis verbeteren, maar ook zorgen voor een veiligere en comfortabelere leefomgeving. Pak deze projecten vandaag nog aan en maak van je huis de perfecte plek voor jou en je gezin!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan