Woninginrichting Rik Feijen 12 januari 2022

Maak je huis mooi klaar voor de verkoop

Denk jij erover na om jouw huis te verkopen? Dan is het handig om wat tips mee te nemen wat je vooraf kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld riverdale woonaccessoires aanschaffen om een mooie sfeer in je huis te creëren. Er zijn natuurlijk nog meer tips om je huis klaar te maken voor de verkoop. Mocht je hier interesse in hebben, lees dan snel verder! 

Tip 1 Bekijk je huis kritisch 

Kijk een keer vanuit een andere kant naar je huis, denk goed na hoe je het snelste winst kan behalen wanneer je je huis verkoopt. Zorg dat je huis strak en opgeruimd is, alhoewel dit niet altijd zo is. Om jezelf te ondersteunen kun je een rondjedoor je huis lopen, maak een lijstje wat je allemaal zelf kan opknappen en oppakken. Dit is al een goed begin! 

Tip 2 Reparatie 

In een huis wordt natuurlijk geleefd. Het kan zijn dat er een krasje op de muur zit, dat er een plint los zit of dat een muur wel even een fris kleurtje kan gebruiken. Probeer deze kleine zaken weg te werken voordat de bezichtigingen zijn. Zodat tijdens de bezichtigingen dit niet opvalt. 

Tip 3 basic kleuren

Houd je van felle kleuren en heeft jouw huis in elke ruimte een andere (felle) kleur? Denk er dan eventueel over na om de meeste muren wit te maken. Je kan ook met rustgevende kleuren werken zodat het overzichtelijk is voor de bezichtigers. Je moet er voor zorgen dat de bezichtigers zo min mogelijk afgeleid worden door persoonlijke smaak of kleuren. 

Tip 4 De tuin

Zorg dat de tuin er overzichtelijk en netjes uitziet. Mocht je gras in je tuin hebben zorg dat die gemaaid is zodat het niet rommelig lijkt. Als er andere spullen in je tuin staan zorg ook dat deze opgeruimd zijn. Het is leuk om het een beetje op te vrolijken met een bloemetje zodat het er gezellig uitziet. 

Tip 5 Persoonlijke spullen

Het is van belang wanneer de bezichtigers komen dat je zo min mogelijk persoonlijke spullen zichtbaar hebt in het huis. Zorg dat je alle kleine spulletjes even ergens hebt opgeborgen waar dit niet te zien is, zodat de bezichtigers ook niet snel afgeleid raken. Je mooie riverdale klok kan je natuurlijk wel laten hangen en de leuke kussentjes op de bank, zodat het niet heel kaal in huis wordt. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan