Bart Pype 9 oktober 2018

Maak jouw woning winterklaar!

We hebben dit najaar geluk gehad, het was erg zacht en nog op dagen zelfs vrij zonnig. Toch is het van belang om te zorgen dat je je woning en tuin voorbereid op het slechtere weer dat hoort bij deze periode van het jaar. Staat je woning te koop en wil je zorgen dat mensen die je woning komen bezichtigen een zo mooi mogelijke woning te zien krijgen? Of wil je je woning zo goed mogelijk onderhouden? Wij geven je een aantal tips om goed voorbereid het najaar in te gaan!

Buitenkant woning

In de herfst verliezen alle bomen weer hun bladeren en heb je de kans dat deze bladeren de dakgoot kunnen verstoppen. Door het legen van je dakgoot kun je lekkages voorkomen, de dakgoot kan namelijk erg zwaar worden van alle bladeren. En als je dan toch op de ladder staat om de dakgoten te controleren: kijk even of alle dakpannen goed liggen en heel zijn. Bij een appartement wordt dit onderhoud geregeld maar het is altijd slim om zelf even een rondje om het complex te lopen om te kijken of er niks mankeert aan de gevel.

Rondom woning

De beste tijd om struiken die uitgebloeid zijn te snoeien is nu. Ruim daarbij ook de takken of alles wat je gesnoeid hebt op, zo voorkom je gele plekken op je gras of een gladde ondergrond bij regen. Bladeren die je bij elkaar hebt geharkt kun je onder je vaste planten leggen om deze te beschermen tegen de vorst. Bekijk ook even of alle buitenverlichting het nog goed doet, dit is fijn als je zelf thuis komt in het donker maar ook wanneer je ongewenste gasten buiten de deur wil houden. Bij een appartement is het slim om als je een buitenruimte hebt te controleren of er geen dingen op het balkon staan die met een windvlaag er af kunnen vliegen of planten die een koude periode niet aankunnen.

Binnenkant woning

Ook binnen is het belangrijk om wat dingen na te lopen. Zo kun je kleine gebreken verhelpen door een rondje te lopen door je woning en maak per ruimte een lijstje van de kleine gebreken en pak die op. Denk aan loszittende deurklinken, armleuning en plinten. Maar ook aan het keukenkastje dat niet goed sluit en de koelkastdeur die al langer piept. Dit zijn mooie klusjes voor als het buiten geen lekker weer is.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan