Bart Pype 17 september 2020

Makelaarscourtage?

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen kun je ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen. De makelaar kent de lokale huizenmarkt en heeft veel kennis van het onderhandelen. Betalen voor de diensten van de makelaar gebeurt in de vorm van een courtage of een vast bedrag. Makelaarscourtage is het bedrag dat de makelaar in rekening brengt voor het verkopen of kopen van een huis. Hoe hoog dit bedrag is en welke invloed jij daar zelf op hebt? Wij leggen het uit!

Makelaarscourtage

De verkoop van een huis een belangrijke stap in je leven waar financieel gezien een hoop vanaf hangt. Daarom is het fijn om te weten dat deze zaken in goede handen zijn. Een makelaar heeft de kennis en ervaring op de huizenmarkt die jij niet hebt. Daarom zal de makelaar je uiteindelijk waarschijnlijk heel wat geld besparen. In ruil voor zijn of haar diensten vraagt de makelaar een vergoeding in de vorm van makelaarscourtage. Dit is een percentage van de verkoopsom. De makelaarscourtage is onderhandelbaar en ligt gemiddeld tussen de 1% en 2,5%. Dit betekent dat de kosten voor makelaars uiteindelijk behoorlijk kunnen verschillen. Hierdoor weet je van tevoren niet wat je precies aan makelaarskosten kwijt zult zijn. Daarom pakken we dit bij vb&t makelaars anders aan.

Vaste prijzen van vb&t Makelaars

Wij bieden onze klanten graag zekerheid over de kosten en zijn transparant in onze werkwijze. We werken met vaste tarieven en pakketten waardoor je van tevoren precies weet welke diensten je afneemt tegen welke prijs. Zo weet jij waarvoor je betaalt en wat je ervoor terugkrijgt. Dit heeft ook als voordeel dat je zelf kunt kiezen welke diensten jij echt nodig hebt. Kun jij de bezichtigingen prima zelf doen? Dan kies je voor een pakket waarin je de bezichtigingen zelf uitvoert. Wij vinden het belangrijk dat jij kunt rekenen op professionele dienstverlening, maar dat je zelf de controle hebt over de kosten ervan.

Easie verkooppakketten

Onze verkooppakketten hebben we de naam Easie gegeven. In elk pakket vind je verschillende diensten die jou helpen bij de verkoop van je huis. Zo kun je zelf bepalen welke diensten jij nodig hebt en welke zaken je zelf kunt doen. Wil je veel betrokken zijn bij het verkoopproces of wil je liever totaal ontzorgt worden? Bij Easie hebben we voor iedereen een passend verkooppakket. Natuurlijk staan onze makelaars bij elke stap in het verkoopproces voor je klaar, welk pakket je ook kiest.

Sta je op het punt jouw huis te koop te zetten? Neem dan contact op met onze verkoopmakelaars voor een kennismakingsgesprek. Wij kennen de woningmarkt in jouw regio als geen ander. We ontzorgen je graag en halen het onderste uit de kan!

Interessante links

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan