HuizenmarktWoninginrichtingVerbouwing Elise Hees 10 maart 2022

Meer woonruimte zonder verhuizing of verbouwing!

Heb jij behoefte aan extra woonruimte? Dan lijkt verhuizen een logische oplossing. In deze oververhitte woningmarkt is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het woningaanbod is schaars en overbieden is meer regel dan uitzondering. Kijk eens met een andere blik naar je huidige woning! Met 4 slimme tips heb jij weer wat bewegingsvrijheid.

Tip 1: Benut loze ruimte

Een nis onder de trap of een schuine wand leveren vaak loze ruimtes op. Zonde, want deze plekken zijn bijzonder geschikt voor het creëren van extra opberg- of werkruimte. Een nis leent zich vaak uitstekend voor het ophangen van planken en onder een schuine wand kan vaak prima een bureau of bed staan.

Tip 2: Een open deur

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat tussendeuren eigenlijk best veel ruimte vragen? Door (bijvoorbeeld) de deur van de woonkamer naar de hal te vervangen voor een schuifdeur win je heel eenvoudig een heleboel ruimte. Je hoeft namelijk geen rekening meer te houden met de draaicirkel en aanloopruimte en daardoor kan het zomaar zijn dat je bank opeens wél tegen die ene muur kan staan.

Tip 3: Kijk omhoog

….én omlaag, want daar zit je ruimtewinst! Plaats bijvoorbeeld lades onder de bedden voor extra bergruimte of kies een lange wand in één slaapkamer waarin je een kast plaatst tot plafondhoogte. Grote kans dat je hier de kleding van alle gezinsleden in kwijt kan waardoor kasten in de overige slaapkamers overbodig zijn.

Tip 4: Langs de muur

Wanneer je een wandbank langs de eettafel zet bespaar je al snel zo’n 80-90 centimeter omloopruimte. Met hetzelfde aantal zitplekken creëer je dus een zee van ruimte. Maak je ook nog eens gebruik van berglades onder de wandbank, dan profiteer je van ‘onzichtbare’ kastruimte.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuws, trends en ontwikkelingen in de woningmarkt? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief via de website: www.vbtmakelaars.nl/contact

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan