Nieuws Anne Fleur Kolthof 2 januari 2024

Met de volgende zaken moet je rekening houden bij de aankoop van een nieuwe woning

Als je van plan bent om een nieuwe woning aan te kopen, dan is het begrijpelijk dat er veel op je af komt. Het is namelijk een grote stap en hoogstwaarschijnlijk een van de grootste investeringen die je in het leven gaat doen. 

Om die reden wil je natuurlijk ook een woning aankopen die helemaal aan je voorkeuren en wensen voldoet. Natuurlijk moet een woning aan je persoonlijke wensen voldoen, maar het is sowieso verstandig om met de algemene onderstaande zaken rekening te houden. 

Een duurzame woning

In de eerste plaats is het van groot belang om voor een duurzame woning te gaan, want met de klimaatproblematieken in het achterhoofd is het fijn wanneer je woning echt klaar is voor de toekomst. Het is bijvoorbeeld fijn wanneer de nieuwe woning al is voorzien van een duurzame vloer. Gietvloeren zijn tegenwoordig helemaal in en veel nieuwbouwwoningen zijn daar dan ook van voorzien. 

Het is ook logisch dat veel woningeigenaren voor een gietvloer gaan, want deze vloer brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats is een gietvloer naadloos en om die reden past de vloer bij verschillende interieurstijlen. Daarnaast is een gietvloer duurzaam en kan hij tegen water, waardoor je hem ook in de badkamer en keuken kunt plaatsen en zo vanzelfsprekend voor een harmonieuze uitstraling kunt gaan.

Zoek naar een goed onderhouden woning

Wanneer je een andere woning aankoopt, dan wil je er natuurlijk ook zo snel mogelijk intrekken. Om die reden is het relevant om voor een goed onderhouden woning te gaan. Het is immers frustrerend wanneer je nog veel  moet verbouwen, nadat je de woning hebt gekocht. 

Dat brengt twee verschillende grote nadelen met zich mee. In de eerste plaats duurt het dan nog een tijdje voordat je daadwerkelijk in je woning kunt. Daarnaast ben je dan meer geld kwijt aan de woning en de kosten van een verbouwing vallen bijna altijd hoger uit dan je had verwacht. 

Een interessante prijs 

Natuurlijk is het ook van belang om een woning voor een interessante prijs aan te kopen. De prijzen op de woningmarkt veranderen natuurlijk constant en je weet nooit precies wanneer je op een goed moment een woning koopt. 

Toch is het wel belangrijk om de prijzen goed in de gaten te houden en te beseffen dat een woning ook een investering voor de lange termijn is. Onderzoek dan ook goed of je een woning niet tegen een te hoge prijs koopt. Een makelaar kan je daarbij ondersteunen. 

Aantrekkelijke locaties in de buurt 

Natuurlijk moet een woning er niet alleen mooi uitzien, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om op een aantrekkelijke locatie te wonen. Dat maakt het leven voor iedereen in je gezin immers een stuk aangenamer. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan