Bart Pype 27 maart 2020

Nieuwbouw kopen en de coronacrisis: veelgestelde vragen

De coronacrisis heeft onze dagelijkse bezigheden en werkzaamheden behoorlijk veranderd, dit geld ook over het kopen van nieuwbouw. Over deze veranderingen informeren we je graag in onze blog. Zo bieden wij je de optie om jouw nieuwbouwgesprek via videobellen voort te zetten, hierover lees je meer in dit nieuwsbericht. Ga je een nieuwbouwwoning kopen die nu wordt gebouwd? Neem dan contact op met onze nieuwbouwmakelaars, zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Hieronder geven we alvast antwoord op veelgestelde vragen!

·         Ik ben geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning?

Wij horen graag van je. Dan praten we je graag bij over het project, de beschikbaarheid en  mogelijkheden voor je. Dit doen we via mail, telefoon, video-gesprek of een afspraak op kantoor. Wat jouw voorkeur heeft!, maar met in achtneming van de regelgeving van het RIVM.

·         Kan ik nog een koopovereenkomst tekenen?

Een koop kan nog steeds ondertekent worden. Hiervoor bieden wij je verschillende mogelijkheden, naast de ondertekening van de overeenkomst bij ons op kantoor (bij deze afspraak mogen maximaal 2 personen aanwezig zijn).  Het is ook mogelijk dat wij de overeenkomsten telefonisch of via een videogesprek samen met u doornemen. Hierna kunt u de overeenkomst thuis ondertekenen.

·         Wat zijn de gevolgen voor het bouwproces?

De aannemers hebben maatregelen getroffen en werken middels de voorwaarden van het RIVM. De bouw van projecten gaat op dit moment gewoon door.

·         Stijgen de bouwkosten door de COVID-19 crisis voor een koper?

Na het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst door beide partijen is het niet mogelijk dat de aannemer een stijging van eventuele bouwkosten aan de koper doorberekend.

·         Worden er nog kijkdagen of informatie momenten georganiseerd?

Evenementen en commerciële activiteiten (zoals verkoopmanifestaties, kopers bijeenkomsten, viering start van de bouw etc.) worden gecanceld dan wel uitgesteld tot na 1 juni.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met onze nieuwbouwmakelaars!

De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat bij ons op nummer 1. Dit betekent dat wij geen enkel risico nemen en de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen.

Onze kantoren blijven voorlopig gewoon open op de normale tijden.
We vragen wel om niet langs te komen als een vraag ook telefonisch, per e-mail of via onze website gesteld kan worden. Is een bezoek aan ons kantoor noodzakelijk, dan vragen wij uiteraard om de voorschriften van het RIVM in acht te nemen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan