Nieuws Rik Feijen 17 oktober 2019

Onderhoudsklusjes voor het najaar

Sta je op het punt om je huis te verkopen? Dan wil je dat je huis er onderhouden en verzorgd uitziet. Regelmatig onderhoud uitvoeren is daarom heel belangrijk. Welke onderhoudsklusjes je dit najaar het beste kunt doen? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt!

Het dak

Om te voorkomen dat de dakgoot overstroomt moet je deze regelmatig leeghalen. Een verstopte dakgoot kan zorgen voor lekkages en dat is helemaal niet nodig als je zo nu en dan de bladeren en takjes opruimt. Scheefliggende of beschadigde dakpannen kunnen bij een stevige regenbui voor een lekkage zorgen. Controleer daarom of alles nog goed ligt. Heb je een plat dak? Veeg dan direct het dak schoon. Dat is beter voor de dakbedekking en voor het uitzicht.

De tuin

Als je een tuin hebt is het najaar de periode om je tuin voor te bereiden op de winter. Snoei bomen en struiken, haal de losse bladeren van het gras en zet planten en potten die niet tegen vorst kunnen binnen. Vergeet ook niet de buitenkraan af te sluiten en de tuinslag leeg te laten lopen, zodat ze niet bevriezen of kapot springen.

Ventilatieroosters

De ventilatieroosters in de gevel zorgen voor de luchtregulatie in huis. Om de lucht zo zuiver mogelijk te houden moet je de roosters regelmatig schoonmaken. Reinig daarom de roosters nog voordat de winter begint, zodat je gezonde lucht in huis haalt.

Vriezer en koelkast

Een schone koelkast en vriezer oogt frisser en werkt beter. Ook kun je er langer mee doen als je ze regelmatig schoonmaakt. Bovendien verbruikt een vriezer met een ijslaag erin meer energie. Met het oog op het bezoek dat rond de feestdagen langskomt is het najaar een goede tijd om ze schoon te maken. Zo geniet je dan van een goed werkende, frisse koelkast en vriezer.

Cv-ketel

Je cv-ketel heeft jaarlijks of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt nodig. Onderhoud door een erkend cv-monteur verlengt de levensduur van de ketel en houdt het energieverbruik laag. Om er zeker van te zijn dat de cv-ketel ook in de winter voor de warmte in je huis kan zorgen, is het najaar een goede tijd om een onderhoudsbeurt in te plannen.

Verwarmingen

Als het buiten kouder wordt wil je binnen lekker warm kunnen zitten. Controleer daarom voordat het echt kouder wordt alle verwarmingen en eventueel ook de vloerverwarming. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Kozijnen en schilderwerk controleren

Goed onderhouden kozijnen en schilderwerk gaan langer mee. Maak daarom de kozijnen goed schoon zodat het vuil zich niet ophoopt. Zitten er scheurtjes in het schilderwerk? Dan is nu de tijd om dit bij te werken om verdere schade aan het houtwerk gedurende de winter te voorkomen.

Maak een rondje in en om het huis

Misschien hebben zich in de loop der tijd kleine gebreken opgestapeld waar jij inmiddels al niks meer van merkt. Maak een rondje door het huis en kijk per ruimte of er kleine gebreken zijn waar je iets aan kunt doen. Denk aan loszittende schroefjes, een lekkende kraan of een piepende deur. Door deze kleine klusjes allemaal in één keer op te pakken ben je er meteen vanaf!

Ben je jouw huis verkoopklaar aan het maken zodat je het deze winter kunt verkopen? Hopelijk kun je dan met deze onderhoudsklusjes aan de slag. Weten hoe wij je van dienst kunnen zijn bij het verkopen van je huis? Bekijk dan onze verkooppakketten of vraag een gratis waardecheck aan!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan