Diensten Anne Fleur Kolthof 3 mei 2023

Ontdek: taxeren of je woningwaarde laten bepalen

Wat is het verschil tussen taxeren en het aanvragen van je waardebepaling? Wij nemen je mee in beide scenario’s zodat jij een goede keuze kunt maken hoe vb&t Makelaars je nog beter van dienst kan zijn. 

Taxaties voor jouw woning

Bij de verkoop of aankoop van een woning is een taxatie nodig om de waarde van de woning te bepalen. Een taxatierapport kan helpen bij het vaststellen van de vraagprijs of het bieden van een eerlijke prijs voor de woning.

Hypotheekaanvraag

Bij het aanvragen van een hypotheek, mede dankzij het deskundige advies van Freek Hypotheek heeft de bank een taxatierapport nodig om te bepalen hoeveel ze kunnen lenen en tegen welke voorwaarden. Een taxatie van de woning is dan vereist om de waarde te bepalen en de risico's van de lening te evalueren.

Erfenis

Bij de verdeling van een erfenis is het belangrijk om de waarde van de woning te kennen. Een taxatierapport kan dan helpen om de waarde van de woning te bepalen en zo conflicten tussen erfgenamen te voorkomen.

Verbouwing

Als je van plan bent om jouw woning te verbouwen, kan een taxatierapport helpen om de waarde van de woning voor en na de verbouwing te bepalen. Hierdoor kun je bepalen of de verbouwing financieel haalbaar is.

Gratis waardebepaling in Helmond, Eindhoven & Den Bosch 

Vraag direct jouw gratis waardebepaling aan

Een gratis waardebepaling kan verschillende voordelen bieden voor huiseigenaren die overwegen om hun woning te verkopen, waaronder:

Inzicht in de huidige marktwaarde: Met een gratis waardebepaling kun je een idee krijgen van de huidige marktwaarde van jouw woning. Dit kan je helpen om een realistische prijs te bepalen als je jouw woning wilt verkopen. Hier wordt echter geen officieel rapport van opgemaakt.

Vergelijking met vergelijkbare woningen

Een professionele makelaar, zoals vb&t Makelaars kan je helpen bij het vergelijken van jouw woning met vergelijkbare woningen in de buurt. 

Dit kan helpen om de waarde van jouw woning te bepalen ten opzichte van de markt en kan je helpen om een concurrerende vraagprijs te stellen.

Verkoopstrategie

Als je besluit jouw woning te verkopen, kan een gratis waardebepaling je helpen bij het ontwikkelen van een verkoopstrategie. Je kunt de marktwaarde van jouw woning gebruiken om te bepalen of je moet wachten op een betere markt of dat je jouw woning beter nu in de huidige woningmarkt kunt gaan verkopen.

Verbeter de waarde van je woning

Krijg tips van jouw NVM-makelaar. Zo kun je bij ons tips verkrijgen over hoe je de waarde van je woning kunt verhogen en zo een hogere verkoopprijs kunt creëren.

Kortom: een gratis waardebepaling kan je helpen om een realistische prijs voor jouw woning te bepalen en kan je helpen bij het ontwikkelen van een verkoopstrategie. Het kan ook waardevol advies en tips bieden om de waarde van jouw woning te verbeteren.

Redenen om voor een vb&t makelaar te kiezen?

Die zetten we graag voor je op één rij. 

Ruime kennis en jarenlang ervaring in de makelaardij

Een professionele makelaar zoals die van vb&t heeft kennis van de huidige woningmarkt in regio Helmond, Eindhoven en Den Bosch. Hierdoor kan jouw NVM makelaar helpen bij het vinden van de juiste woning of bij het verkopen van jouw woning voor de beste prijs.

Toegang tot de lokale vastgoedmarkt

Een makelaar heeft toegang tot de lokale vastgoedmarkt en kan je adviseren bij het zoeken van woningen die aan jouw specifieke wensen voldoen. Ook kan hij of zij jouw woning extra goed onder de aandacht brengen van potentiële kopers.

Onderhandelingsvaardigheden, die hebben we! 

Een goede makelaar beschikt over uitstekende onderhandelingsvaardigheden en kan je helpen om de beste prijs te krijgen bij het kopen of verkopen van een woning.

Begeleiding en advies

Een makelaar kan je uitstekend begeleiden en adviseren gedurende het hele proces, van de eerste bezichtiging tot aan de afhandeling van de verkoop. Hij of zij kan je helpen bij het opstellen van een biedingsstrategie, het aanvragen van financiering en het afhandelen van alle juridische aspecten.

Bespaar veel tijd

Het kopen of verkopen van een woning kan een tijdrovend proces zijn. Een makelaar zorgt ervoor dat je tijd bespaart door het meeste werk uit handen te nemen.

Waardevol netwerk 

Wij hebben een professioneel netwerk van contacten die je kunnen helpen bij het kopen of verkopen van een woning. Indien nodig verwijzen we je persoonlijk door.

Kom in contact met jouw persoonlijke NVM-makelaar!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan