Diensten Rik 1 november 2022

Op zoek naar een laadstation voor thuis? Let hierop!

Wil je een elektrische auto aanschaffen? Zorg dan dat je voldoende informatie hebt om een eigen laadpaal thuis te installeren. Controleer voordat je je elektrische auto koopt, de elektrische installatie van je huis. De meeste elektrische auto's hebben een circuit van 240 volt nodig om op te laden en mogen niet worden aangesloten op een stopcontact dat zich op een circuit van 100 of 125 volt bevindt. Wanneer je klaar bent om thuis een laadstation te installeren, is het belangrijk dat je eerst contact opneemt met je plaatselijke nutsbedrijf. Velen bieden incentives en kortingen bij het installeren van laadstations in huizen, vooral als ze op zonne-energie werken.

De locatie

Waar ga je de laadpaal installeren? Je hebt verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat je auto gemakkelijk kan worden opgeladen met de laadpaal. De beste plaatsen om een laadpaal te installeren zijn de oprit of in de garage. Op deze manier kun je je auto op je gewoonlijke parkeerplaats opladen, zonder dat je deze op een andere plek hoeft te zetten. Zorg dat er voldoende ruimte rond de oplader is, zodat niemand erover struikelt of dat deze in de weg staat bij dagelijkse bezigheden.

De stroomsterkte vereisten

De stroomsterkte eisen van een auto vertellen je hoeveel ampère het laadstation moet leveren. Als de oplader of het circuit niet krachtig genoeg is, laadt de auto helemaal niet op. De meest voorkomende stroomsterkte voor elektrische voertuigen is 20 ampère, maar er zijn modellen die maar liefst 32 ampère nodig hebben. Het is belangrijk om deze informatie te kennen voordat je een laadstation aanschaft. Als je voertuig meer nodig heeft dan wat beschikbaar is via het elektrische systeem van je huis, moet je mogelijk een elektricien inhuren om extra bedrading en stopcontacten te installeren om aan toekomstige behoeften te voldoen.

Het type laadstation

Heb je een oud laadstation? Stap dan over op een nieuwere versie. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een laadstation te kopen of te huren. Wil je graag je auto thuis opladen? Het kan handig zijn om er een te kopen in termen van onderhoud en flexibiliteit.

Neem contact op met je nutsbedrijf voor advies

Als je ervoor kiest om je eigen laadstation te installeren, neem dan contact op met je nutsbedrijf voor advies en eventuele incentives. Je nutsbedrijf kan helpen bij het plannen van de installatie van je laadstation. Daarnaast kan het zijn dat ze bepaalde kortingen geven om het installeren van een laadstation aan huis te vergemakkelijken.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan