Huizenmarkt Rik 9 februari 2022

Opzoek naar een huis met tuin? Bereid je alvast voor met deze tips

Het kopen van je eerste huis is een grote stap. Maar het is vooral een heel mooie stap. Eindelijk ga je uit je ouderlijk huis of vertrek je uit je kleine appartement. Een grote wens wat veel mensen hebben, is een huis met een tuin. Het liefst een tuintje op het zuiden, zodat je in de zomer lekker in de zon kan zitten. Toch zul je op een aantal dingen moeten letten wanneer je een huis met een tuin zoekt. Wij zetten een aantal tips voor jou op een rij!

De mogelijkheden van een huis met een tuin

Als je op zoek bent naar een woning met tuin, is de grootte erg van belang. Voor ieder persoon kan een tuin een andere functie hebben. Wanneer je kinderen hebt, wil je dat ze lekker vrij en veilig kunnen spelen. Wil je vooral een fijne zitplek creëren in je tuin? Dan kun je kiezen voor een veranda of een prieel in de tuin. Een prieel of paviljoen brengt sfeer en zorgt voor schaduw in je tuin. Vaak is er keuze uit vele formaten, waardoor er altijd wel een optie geschikt is voor jou. 

Heb jij groene vingers? Ga dan aan de slag met borders of tuinkassen. Kies voor verschillende planten, struiken en bomen. Op deze manier ontstaat er veel variatie in je tuin en creëer je ook schaduw. Door allerlei bloemen te planten krijg je een mooie en vrolijke sfeer. Wanneer je meer op zoek bent naar een functionele tuin, kies dan voor grind en onderhoudsvriendelijke planten. Op deze manier hoef je de tuin weinig bij te houden, maar toch optimaal benutten.

Haal binnen naar buiten

De trend van het moment is het plaatsen van een overkapping of glazen aanbouw. Op deze manier wordt je woning uitgebreid naar buiten. Door de stijl van je woning door te trekken naar de tuin haal je binnen naar buiten en andersom. Op www.fonteyn.nl is er keuze tussen verschillende overkappingen. Creëer een echte buitenkamer, waarbij je droog buiten kan zitten. Hierdoor lijkt je woning ook nog eens ruimer! 

Afhankelijk van de grootte van je tuin zijn er dus veel mogelijkheden. Denk bij de aankoop van een huis met tuin vooral aan de gewenste indeling. Ook het onderhouden van een tuin kan een belangrijk aspect zijn bij de keuzes die je maakt. Daarnaast kun je prettige zitplekjes inrichten in de tuin of bevestigd aan het huis. Je hebt dus genoeg keuzes te maken bij deze mooie stap.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan