VerbouwingHuizenmarkt Rik Feijen 3 november 2021

Overschakelen naar een duurzame leefomgeving

Steeds meer Nederlanders schakelen om naar een duurzame leefomgeving. Door duurzaam te leven, nemen we verantwoordelijkheid voor ons landschap, ons water, ons energieverbruik en onze grondstoffen. Ook draagt dit bij aan het doel van het Klimaatakkoord. Hierdoor komen we steeds dichter bij een circulaire economie.

Naast dat duurzaam leven helpt bij de transitie naar een circulaire economie, kan het ook een slimme investering zijn. Omdat de overheid duurzaam wonen stimuleert, zijn er vaak subsidies beschikbaar. Daarnaast is hetvoordeliger om bijvoorbeeld zelf je stroom op te wekken, dan het bij een leverancier te kopen.

Het is dus niet raar dat veel Nederlanders omschakelen naar een duurzame leefomgeving, er zijn immers vele voordelen. In dit artikel leer je over de verschillende mogelijkheden om jouw woning te verduurzamen.

Zonnepanelen

Een populaire manier van verduurzamen in Nederland is het aanbrengen van zonnepanelen. Deze investering kan je per jaar honderden euro’s besparen. Daarnaast verhoogt het de waarde van je huis. Door te berekenen hoeveel stroom je huis nodig heeft, kan berekend worden hoeveel panelen er nodig zijn.

De hoeveelheid stroom die je huis verbruikt, kan meestal ook omlaag gebracht worden door over te stappen naar zuinige apparatuur en ledlampen. Daarna kan gekeken worden of het zonnepanelengeplaatst kunnen worden. Dit hangt af van het dakoppervlak en de ligging. Wil je weten of jouw woning in aanmerking komt voor zonnepanelen? Laat je dan adviseren door Hallostroom, een expert op het gebied van zonnepanelen.

Isoleren

Muren of daken die niet goed geïsoleerd zijn, zorgen voor energieverlies. Het isoleren van je daken of muren kan honderden euro’s per jaar besparen. Isolatiemateriaal is niet duur, maar meestal gaat er wel een verbouwing aan vooraf om het te plaatsen. Daarom kan het een flinke investering zijn. Wat hier tegenover staat is, naast dat het jaarlijks geld oplevert, is dat het ook de waarde van je huis verhoogt.

Bij het isoleren van je huis is het belangrijk om het juiste isolatiemateriaal te kiezen. Om geheel duurzaam materiaal te kiezen, moet je kijken naar de manier van produceren en of het een natuurproduct is. Glas of steenwol zijn bijvoorbeeld minder duurzaam dan wol of hennepvezels. Natuurproducten zorgen erook voor dat het huis beter ventileert en de vochtopname gereguleerd wordt.

Warmtepomp

Bij een luchtwarmtepomp wordt de buitenlucht gebruikt om het huis te verwarmen. Wanneer je huis volledig elektrisch is, kun je kiezen voor een elektrische luchtwarmtepomp. Deze apparatuur haalt bruikbare warmte uit de lucht. Het vermindert de CO2-uitstoot met 50 tot 60 procent. De verwarming kan gecombineerd worden met vloer- of wandverwarming.

Er zijn dus genoeg manieren en combinaties mogelijk om je huis te verduurzamen. Wilt u kijken wat u kunt doen om uw huis energiezuinig te maken? Hallostroom.nl is expert op dit gebied.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan