HuizenmarktVerbouwing Rik 24 december 2022

Overweeg deze waarde verbeteraars voor je je huis verkoopt!

Wanneer jij besluit je huis te koop te zetten, voel je altijd wat spanning. Je wilt immers een goede deal krijgen en geen huis hebben verkocht dat onder water staat. Maar wist je dat je de waarde van je huis op een vrij eenvoudige wijze nog op kunt krikken voordat een makelaar je woning officieel te koop zet? In dit artikel leer je precies welke maatregelen kunt nemen die de waarde van je woning een flinke boost zullen geven. Maak hier dan ook zeker gebruik van wanneer je het onderste uit de kan wilt halen.

Opnieuw verven en/of behangen van je muren

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat een opgefriste uitstraling van je woning alleen maar ten goede komt aan de verkoopwaarde. Als je muren er oud, saai of versleten uitzien, kan dit een grote afknapper zijn voor kopers. Door je muren opnieuw te verven of behangen, maak je direct een goede indruk en lijk je meer geld geïnvesteerd te hebben in de woning. Het is ook mogelijk om behang te vervangen door een ‘faux finish’, waarmee je kant en klare muren kan creëren die jouw woning een luxueuzer uiterlijk geeft.

Vervangen van vloeren

Ten tweede, als je vloeren oud, versleten of verschoten zijn, kan je ervoor kiezen om ze te vervangen. Hiermee zorg je ervoor dat de woning er weer uitziet zoals nieuw en laat het direct een stuk aantrekkelijker uitzien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tapijttegels, waarmee je een luxueuze uitstraling kan creëren in een relatief lage prijs. Ook hebben de meeste mensen geen problemen met het leggen van tapijttegels, waardoor je geld bespaart op de kosten voor installatie.

Het wrappen van kasten

Tot slot is het wrappen van kasten een geweldige manier om je huis er luxueus uit te laten zien. Door kastdeuren en laden te bedekken met een stijlvolle folie, kan je de woning visueel opvrolijken, waardoor het er luxer uitziet en direct meer waarde vertegenwoordigt. Dit is een relatief goedkope manier om je woning aantrekkelijk te maken voor kopers.

Al met al kun je met deze maatregelen de waarde van je woning aanzienlijk verhogen voordat het te koop wordt gezet. Neem hier dus zeker rekening mee wanneer je er ervoor kiest om je woning te verkopen. Je zult verrast zijn hoeveel extra geld je kan verdienen door de kleine maar effectieve veranderingen die hierboven staan.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan