Woninginrichting Rik 6 juni 2022

Richt je nieuwe huis in met vintage design kasten

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden: het is een klassieker uit de jaren dertig of veertig, volledig voorzien van mooie glas-in-lood raampjes en vooral heel veel karakter. Natuurlijk is de woning van alle gemakken voorzien, zoals een nieuwe keuken in vintage stijl, een mooie badkamer, rookmelders, goede isolatie en natuurlijk de voldoende plek om naar je eigen smaak in te richten. We zien steeds vaker dat bewoners van een vintage huis deze in een vintage stijl willen inrichten om zo de sfeer van het huis te versterken. En dat kan met bijvoorbeeld met goed onderhouden vintage design kasten

Vintage vs. Retro

Als je echt vintage design kasten in huis wil, laat je dan niet verleiden door het woord ‘retro’. Vintage en retro zijn namelijk twee verschillende dingen. Bij vintage gaat het echt om de leeftijd van het meubelstuk zelf. Alles wat ouder is dan 20 jaar wordt gerekend tot vintage. Retro is vaak nieuw, maar dan gemaakt in de stijl van een tijdsperiode. Zo kun je retro stoeltjes uit de jaren zeventig of vijftig kopen, die op moderne wijze zijn geproduceerd. Dat kan natuurlijk heel leuk zijn, maar het weerspiegelt niet de ambacht, grondstoffen en het design van het echte werk. Wil je dat een design kast echt hetzelfde karakter heeft als je woning? Kies dan voor vintage. 

Blikvanger in je huis

Hou je van vintage, maar wil je niet het idee hebben dat je in een antiekwinkel woont? Met een echte blikvanger in huis, passend bij de tijdsperiode van de woning, trek je zeker de aandacht van je visite. Deze vintage design kast plaats je bij voorkeur in de woonkamer en zorgt er vervolgens voor dat de rest van het interieur aansluit bij deze parel. Bijvoorbeeld door de kleuren en materialen van je meubels zo te kiezen dat ze in dienst staan van de kast. En door ook je accessoires er goed bij te kiezen. Want er zijn natuurlijk verschillende soorten vintage design kasten om uit te kiezen. Overigens is het net zo mooi om dan één kamer helemaal in vintagestijl aan te kleden. Een thuiskantoor leent zich daar heel goed voor. Met een groot vintage bureau, een luxe bureaustoel, archiefkast en dan die vintage boekenkast vol interessante boeken. Het liefst natuurlijk gebonden in een bijpassende kaft. 

Van boekenkast tot dressoir

Kasten zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleine wandkastjes tot aan grote wandmeubels, geschikt voor je entertainmentsystem. En wat dacht je van een elegante kast met glazen ruitjes in de deuren, zodat je je gekleurde glaswerk kan bewonderen? Dressoirs, boekenkasten, kledingkasten, ladekastjes… Als ze goed zijn onderhouden, dan kun je er lang plezier van hebben. Kasten zijn vaak statische meubelstukken die op een plek worden neergezet en dan worden ingericht. Verder doen kasten niet heel vele. Behalve dan als ze deuren en lades hebben die worden geopend en gesloten. Bij een mooie vintage design kast zal je zien dat er gebruikssporen zijn, maar het zal niet echt versleten zijn. Die gebruikssporen mogen overigens, want die vertellen verhalen over de vorige eigenaren waar we eigenlijk alleen maar naar kunnen gissen. 

Vintage in allerlei stijlen

Koop je een jaren dertig huis, dan zal je op zoek gaan naar vintage design kasten uit diezelfde periode. Maar heb je een huis met een veel later bouwjaar, dan is er ook volop vintage te vinden. Zoals eerder gezegd mag ieder meubelstuk zich vintage noemen, als deze meer dan 20 jaar oud is. Zo kan vintage ook heel modern zijn of juist industrieel of rustiek. Dit zie je terug in de diversiteit van de verschillende kasten. Daarnaast zijn er verschillende stijlen om uit te kiezen. Het minimalistische van Scandinavisch bijvoorbeeld of het tikje eigenwijze Dutch Design van eigen bodem. Kijk eens naar je huis, naar wie jij bent en je vindt zo met gemak de mooiste vintage design kasten die passen bij dat plaatje. 

Pareltjes vinden

Vintage design kasten zijn er niet op voorraad. Deze kasten vind je alleen bij goede webshops met tweedehands meubels. De reden hiervoor is simpel; ze meubels zijn al gemaakt en iemand moet maar op dat moment de kast willen verkopen. Het kan daarom best een zoektocht zijn om dat ene pareltje voor de woon-, studeer- of slaapkamer te vinden. Neem daarom de tijd om dat ene nachtkastje, dressoir, drankkastje of vitrinekastje te zoeken, waarmee jij de kamer helemaal afmaakt. En in de tussentijd vul je dat plekje even op met een ander design of een moderne kast.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan