Coronavirus Anne Fleur Kolthof 1 juni 2023

Schade aan je huis? Laat een contra-expert meekijken!

Schade aan je huis; niets is zo vervelend. We weten allemaal dat het krijgen van schade aan je huis door brand, storm of water een stressvolle ervaring kan zijn. In dit artikel leggen we uit waarom het een goed idee is om een contra-expert in te schakelen om ervoor te zorgen dat je een eerlijke en rechtvaardige afwikkeling krijgt. Dus lees verder en ontdek hoe contra expertise door Schippers Bouwconsult je kan helpen in geval van schade!

Waarom een contra-expert inschakelen?

Het eerste wat in je opkomt wanneer je schade aan je huis hebt, is om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Hoewel zij je zeker zullen helpen, is het belangrijk om te begrijpen dat ze hun eigen experts hebben die de schade beoordelen.

Het inschakelen van een contra-expert is een slimme zet, omdat zij onafhankelijk zijn en jouw belangen behartigen. Ze zorgen ervoor dat de schade correct wordt beoordeeld en dat je een eerlijke vergoeding krijgt.

Brand - Een gevaar dat altijd op de loer ligt

Brand kan verwoestend zijn en je huis binnen enkele minuten in de as leggen. Na een brand moet je niet alleen omgaan met de emotionele gevolgen, maar ook met de financiële aspecten van het herstel.

Een contra-expert kan je helpen bij het vaststellen van de omvang van de schade en ervoor zorgen dat alle kosten worden gedekt door je verzekering. Ze hebben ervaring en expertise op dit gebied en kunnen je bijstaan tijdens het hele proces.

Storm - Schade die je niet zag aankomen

Stormen kunnen leiden tot ernstige schade aan je huis, zoals omgevallen bomen, beschadigde daken en overstromingen. In zo'n situatie is het cruciaal om een contra-expert in te schakelen.

Ze kunnen een grondige inspectie uitvoeren, de schade documenteren en een gedetailleerd rapport opstellen voor je verzekeringsmaatschappij. Op deze manier sta je sterker in je onderhandelingen en zorg je ervoor dat je de juiste vergoeding krijgt om je huis weer op orde te brengen.

Water - Een onzichtbare vijand

Water is een verraderlijke vijand als het gaat om schade aan je huis. Of het nu gaat om lekkende leidingen, een overstroming of een kapotte dakgoot, waterschade kan ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot schimmelvorming, structurele problemen en zelfs gezondheidsproblemen.

Een contra-expert kan je helpen bij het identificeren van de bron van de schade en ervoor zorgen dat alle kosten voor het herstel worden gedekt. Ze kennen de valkuilen en kunnen je waardevol advies geven tijdens het claimproces.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan