Bart Pype 17 augustus 2020

Smart home producten

Smart home producten zijn geen futuristische droom meer, maar voor steeds meer huishoudens de realiteit. Er zijn inmiddels verschillende smart home oplossingen in de winkels te vinden en dat zal de komende jaren alleen maar meer worden. Met smart home producten wordt het alledaagse leven een stukje makkelijker gemaakt. Zo kun je deze apparaten op afstand bedienen wat voor gemak en comfort zorgt. Maar je kunt er ook energie mee besparen of de veiligheid van je huis verhogen. In deze blog bespreken we een aantal smart home producten die voor ieder huishouden handig kunnen zijn. 

Slimme speakers

Waarschijnlijk heb je wel eens van ze gehoord: Google Home Assistant en Alexa. Met deze smart home speakers haal je een handig hulpje in huis. Je kunt ze alles vragen en voeren zelfs commando’s uit. Zo kun je ze vragen naar jouw agenda, het weer, je e-mails en om muziek af te spelen. Ook kun je met je stem andere slimme apparaten in huis bedienen, zoals de verlichting bijvoorbeeld.

Slimme beveiliging

Ben je op zoek naar een manier om jouw huis slim te beveiligen? Overweeg dan een slim alarmsysteem. Hiermee blijf je via jouw telefoon op de hoogte van wat er gaande is in en rond jouw huis wanneer jij er zelf niet bent. Hoe het werkt? Slimme alarmsystemen kun je verbinden met een app op jouw telefoon en jouw wifinetwerk. Aan het alarmsysteem kun je bewegingssensoren, camera’s en lampen koppelen. Via de app op jouw telefoon krijg je een bericht op het moment dat er activiteit wordt waargenomen. 

Slimme verlichting

Met slimme verlichting hoeft niemand te weten dat jij eigenlijk niet thuis bent. Je kunt de verlichting in jouw huis op afstand aanzetten waardoor het net lijkt alsof je er gewoon bent. Ook als je ‘s avonds wel thuiskomt kun je met slimme verlichting alvast de lampen aan doen, zodat je niet thuiskomt in een donker huis. Ben je thuis? Dan kun je de verlichting helemaal instellen naar wens. Denk bijvoorbeeld aan de lichtintensiteit en lichtkleur. Het voordeel van slimme verlichting is dat je er niets voor hoeft te verbouwen waardoor je het weer mee kunt nemen als je in de toekomst gaat verhuizen.

Huishoudelijke apparaten

Er zijn inmiddels al verschillende slimme huishoudelijke apparaten op de markt, zoals de robotstofzuiger, slimme wasmachines en keukenapparatuur. Deze verbind je met wifi, zodat je hen met je smartphone kunt bedienen. Zo kun je de robotstofzuiger bijvoorbeeld activeren wanneer jij dat wilt of programmeren zodat hij vanzelf schoonmaakt op een tijdstip van jouw keuze. Slim koken doe je door de oven alvast voor te verwarmen, zodat je meteen kunt beginnen met koken wanneer je thuiskomt.

Slimme thermostaat en energiemeter

Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in huis op afstand regelen. Hiermee kun je regelen dat de verwarming alleen aan staat wanneer je thuis bent. Zet de thermostaat als je ‘s ochtends vertrekt voor werk wat lager en aan het einde van de middag weer wat hoger zodat je thuiskomt in een warm huis. Zo kun je overdag energie besparen en toch van comfort genieten. 

Slimme energiemeters kunnen door energieleveranciers op afstand worden uitgelezen waardoor je zelf geen meterstanden meer door hoeft te geven. Daarnaast kun je in de gebruiksoverzichten terug vinden wanneer je welke hoeveelheid energie verbruikt. Zo kun je zuiniger met energie omgaan.

Smart home producten maken ons leven een beetje makkelijker. Ze bieden niet alleen comfort, maar ook veiligheid op afstand en entertainment. Heb jij al smart home producten in gebruik?

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan