Tuin Rik 21 juni 2022

Sociale vaardigheden die kinderen opdoen als ze buiten spelen

Als kinderen opgroeien, zullen ze met veel moeilijke situaties te maken krijgen. Het is een ongelukkig feit van het leven dat iedereen te maken krijgt met aspecten van de menselijke samenleving die onaangenaam zijn. De rol van een ouder is om hun kind te helpen begrijpen hoe ze op een constructieve manier met deze problemen om kunnen gaan. Een van de sleutels om deze vaardigheden te ontwikkelen, is buiten spelen. Springen op een trampoline lijkt misschien gewoon een leuke activiteit voor jonge kinderen, net als alle andere. Ze leren echter tijdens het spelen waardevolle vaardigheden waardoor ze betere leden van de samenleving zullen worden naarmate ze ouder worden.

Samen delen

Samen delen is een belangrijk aspect van buiten spelen en dat geldt ook voor het leven. De een heeft misschien de bal en de ander wil hem, maar ze leren om te delen en samen te spelen. Als ze met hun vrienden aan het spelen bent, probeer ze dan ook af en toe  hun speelgoed te laten gebruiken. Delen gaat niet alleen over het loslaten van je speelgoed. Het gaat om samenwerken zodat iedereen kan genieten. Als kinderen buiten spelen, leren ze door te kijken hoe hun ouders met elkaar en de wereld om hen heen omgaan.

Samenwerken

Samenwerken gaat om met elkaar een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Het gaat niet alleen om delen, maar ook om je beurt afwachten. Als je kind met anderen samenwerkt, doet hij of zij dingen met anderen in plaats van dingen voor anderen of voor zichzelf. Je kunt je kind helpen deze vaardigheden te ontwikkelen door ze vaker buiten te laten spelen met hun vriendjes of door gewoon een vriend(in) uit te nodigen voor het avondeten. Je kunt ook een trampoline rechthoekig kopen en de vriendjes van je kind uitnodigen om te komen spelen. Ze zullen leren om beurten te springen en dat geldt ook voor andere activiteiten die ze besluiten te doen.

Problemen oplossen

Als je aan probleemoplossing denkt, stel je het je waarschijnlijk voor als een vaardigheid die alleen nuttig is in academische situaties. Het oplossen van problemen is echter een cruciale sociale vaardigheid die kinderen elke dag kunnen gebruiken om met hun vriendjes en klasgenoten om te gaan. Als kinderen met hun vriendjes buiten spelen, krijgen ze veel problemen te zien die moeten worden opgelost om samen te kunnen blijven spelen. Deze problemen kunnen variëren van beslissen wie als eerste gaat of wat het volgende spel gaat worden. Elk kind heeft verschillende ideeën over wat er moet gebeuren en hoe. Daarom is het leren oplossen van problemen belangrijk om leuk samen te kunnen spelen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan